Akarsz segíteni?
2018
júl. 25

Akarsz segíteni?

Kortárs segítő képzést indít a nyolcadik, kilencedik és tizedik osztályba készülő diákoknak a Szociális Gondozó Központ. A kiscsoportos, ingyenes, öt napos képzésre még várnak jelentkezőket. A tanfolyamot elvégző diákok oklevelet kapnak, és később iskolájukban kortárs segítő feladatokat láthatnak el.

Tovább...
Tizedik éve Parkoló
2018
júl. 4

Tizedik éve Parkoló

Tizedik éve már, hogy a Szociális Gondozó Központ megrendezni nyári Parkoló programját a gyerekeknek, tinédzsereknek. Idén egy kicsit másképp parkolózhatnak a diákok: erre a hétre napközis élménytábort szerveztek az 1-6. osztályosoknak, a nagyobbakat pedig jövő hétfőtől augusztus 14-ig meghosszabbított nyitva tartással, változatos programokkal várja az ifiklub. Az e heti tábor létszáma már betelt, de a jövő hétfőn kezdődő programokra mindenkit szeretettel várnak.

Tovább...
A héten lehet jelentkezni a Parkoló program táborába
2018
jún. 19

A héten lehet jelentkezni a Parkoló program táborába

Ezen a héten lehet jelentkezni a Szociális Gondozó Központ által szervezett, immár 10 éves, de idén - mint arról már korábban beszámoltunk - jelentős újításokkal bővülő parkoló program napközis táborába az 1-6. osztályos, hátrányos helyzetű gyermekeknek. A tábor július 2-6. között kerül megrendezésre, és teljesen ingyenes a résztvevőknek. Mivel csak az első 20 jelentkezőt tudják fogadni a szervezők, ezért érdemes minél előbb személyesen felkeresni a központ Emma utca 8. alatti ifjúsági irodáját. Az alábbiakban meghallgathatja az Érd FM 101.3 interjúját Rákosi Aglajával, a program koordinátorával.

Tovább...
Megújul a tízéves Parkoló program
2018
jún. 13

Megújul a tízéves Parkoló program

Megújul a tizedik születésnapját ünneplő, a hátrányos helyzetű gyerekeknek, fiataloknak ingyenes nyári elfoglaltságot biztosító Parkoló program: a tiniket nyári nyitva tartással várja minden hétköznap az ifiklub, a kisebbeknek pedig egyhetes, élményekben gazdag napközis tábort szerveznek július első hetében. Ez utóbbira jövő héten lehet jelentkezni.

Tovább...
Parkoló program Parkvárosban
2017
júl. 21

Parkoló program Parkvárosban

A Szociális Gondozó Központ az idei nyárra is megszervezte az úgynevezett Parkoló programot. Az immár kilenc éves múltra visszatekintő program célja, hogy lehetőséget adjon a város fiatalságának a szünidő hasznos eltöltéséhez.

Tovább...
Főzőcske a Parkolóban
2017
júl. 6

Főzőcske a Parkolóban

Közös főzőcske volt a programja a Parkoló csütörtöki foglalkozásának. A paprikás krumpli közös munkával készült: a gyerekek készítették elő a hozzávalókat, gyűjtötték a rőzsét, kavargatták – és szimatolták, milyen lesz a végeredmény. A Szociális Gondozó Központ mai programjában mintegy harminc gyerek vett részt.

Tovább...
Levendulaszüret
2017
jún. 29

Levendulaszüret

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. meghívására szedték a levendulát a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ fiataljai és a szünidei Parkoló programban részt vevő gyerekek Érd és Sóskút határában. Hétvégén az erdőgazdaság szedd magad akciót szervez: ollót hozni kell, zsákot – ezer forint ellenében – az Erdőgazdaság munkatársától lehet majd vásárolni.

Tovább...
Idén nyáron is Parkoló (hanggal frissült)
2017
jún. 12

Idén nyáron is Parkoló (hanggal frissült)

Június 19-étől indul az iskolásoknak szervezett nyári Parkoló program, a Szociális Gondozó Központ szervezésében. Sportjátékokkal, kirándulásokkal, mozidélelőttökel, kézműveskedéssel várják kilenc héten át a gyerekeket a központ munkatársai. A foglalkozások ingyenesek – ahogy a harapnivalók, frissítők is –, nem kötelező minden nap jönni, de aki belekóstol, az rendszerint visszajár a programokra.

Tovább...
A Parkoló program (mozgó)képekben
2016
okt. 7

A Parkoló program (mozgó)képekben

Nyolc éve indult útjára az Érdi Szociális Gondozó Központ Parkoló programja, amit az elmúlt esztendők során összegyűlt emlékek felidézésével ünnepeltek a Parkvárosi Közösségi Házban.

Tovább...
Diákok parkoltak a Művésztelepre
2016
júl. 30

Diákok parkoltak a Művésztelepre

Mi a szürrealizmus, meddig szárad az olajfesték a vásznon és hogyan kell az absztrakt képeket szemlélni és befogadni? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptak azok a kíváncsi nebulók, akik a múlt csütörtökön meglátogatták az érdi kolóniában alkotó művészeket.

Tovább...

kerdoiv_banner