Mindent a magam idejében – Interjú Milák Kristóffal
2018
júl. 15

Mindent a magam idejében – Interjú Milák Kristóffal

A helsinki ifjúsági EB-n elért eredményeinek köszönhetően ismét Milák Kristóf nevétől hangos a hazai és nemzetközi sajtó. Azt már kevesebben tudják, hogy nem a finnországi verseny volt az egyetlen akadály, amit sikerrel vett a közelmúltban. A tárnoki fiatalemberrel a nemrég letett érettségiről, az előtte álló versenyekről, továbbtanulásról, és arról beszélgettünk, mennyire fér bele mostanság az életébe a kikapcsolódás, a szórakozás, és mennyire érzi magát „celebnek” egy-egy sikeres nemzetközi verseny után.

Tovább...
„Ha csinálsz valamit, azt csináld rendesen!”
2018
jún. 22

„Ha csinálsz valamit, azt csináld rendesen!”

Sokaknak nem kell bemutatni, hiszen tősgyökeres érdiként rengeteg ismerőse és barátja van Gaszt Attilának, aki nemrég az Év Gyára címet nyerte el vállalkozásával, a GIA Form Kft-vel. A történet: ahogyan egy garázsból induló családi vállalkozás ma már egy hipermodern üzemcsarnokban világszínvonalú munkát végez, egészen meseszerű.

Tovább...
Az agyag magába húz
2018
jún. 16

Az agyag magába húz

Szekér Gizi fél évszázada hajtja a fazekaskorongot, kollekciója a magyar fazekasság legnemesebb hagyományait őrzi. Munkái rendszeresen láthatók kiállításon, szakmai találkozókon, 1996-ban a Gránátalma-díj Arany fokozatát kapta az Élő Népművészet Országos kiállításán, 2016-ban Érdikumnak minősítették alkotásait.

Tovább...
Emberi és városi értékek
2018
jún. 9

Emberi és városi értékek

Olyan pályára vágyott, amely mindennap új célok és kihívások elé állítja, ezért lett pedagógus. Bár az orvosok nem javasoltak két gyermeknél többet, mégis nagycsaládosok lettek a férjével, s mindketten tevékenyen kiveszik részüket a közösségi munkából. Kezdeményezésükre alakult meg az Érdi Hungarikum Klub, amely a város értékeinek feltárására hívatott. Brunczvikné Máté Ildikóval beszélgettünk.

Tovább...
A boldogságnak nincs titka
2018
jún. 2

A boldogságnak nincs titka

Sok gyermekre vágytak, megadta az élet. Azt a munkát végezhették, amit mindig is szerettek volna, ráadásul ugyanabban az iskolában taníthattak. A napokban elnyerték az Év Családja Díjat. A Gurubi házaspárral, Rozáliával és Istvánnal beszélgettünk.

Tovább...
Találkozunk a Karcsi-klubban!
2018
máj. 12

Találkozunk a Karcsi-klubban!

Fiatalként arra vágyott, hogy tengerész lehessen, de a kereskedelmi iskolából nem a nagy vizekre vezetett az útja. Évtizedeken keresztül dolgozott szociálpolitikai területen, és még nem volt negyven, mikor már időseknek szóló programokat szervezett. Nyugdíjasként elvállalta, hogy két hónapig helyettesíti a Parkvárosi Fenyves Nyugdíjas Klub vezetőjét – tizenkét év lett belőle. Boros Károllyal beszélgettünk.

Tovább...
Látni a láthatatlant
2018
ápr. 2

Látni a láthatatlant

Juliska néninek az érdligeti iskola konyhájáról vitathatatlan érdemei vannak abban, hogy Hajdú Kinga festőművésszel beszélgethetek, akinek Munkácsy-díján még meg sem száradt az aláírás. A szálak persze többfelé vezetnek, Zoltán Mária Flóra és Wegenast Róbert festőművészekhez például, meg vissza a múltba, egészen a korai gyerekkorig, aztán Érdre, meg az Apáczai Csere János Gimnáziumig és a Magyar Képzőművészeti Főiskoláig.

Tovább...
Sodronyok és versek igézetében
2018
márc. 11

Sodronyok és versek igézetében

Gyermekkorában kis híján elvitte a tüdő- és csonttuberkulózis, de – mint fogalmaz – túl sok vágya és terve volt ahhoz, hogy ne maradjon életben. Gépészmérnöki diplomát szerzett, ám nem érte be a drótkötélgyár üzemmérnöki és gyárrészlegvezetői pozíciójával, állandóan újításokon, fejlesztéseken törte a fejét. Tizenkét acélsodrony szabadalmát az elsők között választották Érdikummá. Kaderják Gyula feltalálóval beszélgettünk.

Tovább...
Egy kacifántos anyuka
2018
feb. 10

Egy kacifántos anyuka

Nóri születésével egy csapásra megváltozott a szülei, és főleg édesanyja, Ágnes élete. Nem csupán azért, mert anya lett, hanem azért is, mert a kislány központi idegrendszeri károsodással jött a világra. Évekbe telt, mire az anyuka el tudta fogadni a helyzetet.

Tovább...
A siker az érdi levegőben volt
2017
dec. 10

A siker az érdi levegőben volt

December 1-jén a Művészetek Palotájában a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége idén is megrendezte a Vállalkozók Napját, amelyen az érdi Szűcs Lászlóné az Év Vállalkozója elismerést vehette át. Magdika hosszú évek óta keramikus Érden, csodálatos személyiségét és munkáit sokan ismerik és kedvelik, az Érdikumok közé is beválasztották.

Tovább...