Épül a Marianum
2018
júl. 18

Épül a Marianum

Teljes gőzzel folyik az építkezés a Marianum iskolában: épül az új szárny, és megújul a régi. Több mint nyolcvan éve polgári leányiskolának indult az intézmény, később általános iskola lett, majd bezárta kapuit, és csak a rendszerváltozás után indulhatott újra, már egyházi iskolaként. A Marianum hamarosan első osztálytól tizenkettedikig neveli, oktatja a gyerekeket, hiszen szeptembertől elindul a gimnáziumi tagozat is.

Tovább...
Véget ért a tanév a Marianum Általános Iskolában
2018
jún. 4

Véget ért a tanév a Marianum Általános Iskolában

Pénteken már a ballagást tartották az egyházi fenntartású intézményben, ahol felújítás zajlik. Hogy a munkákkal az új tanévre biztosan végezzenek, június közepe helyett már az első napokban átengedik a teret a szakembereknek. Június 4-től osztálykirándulások vannak, az épületbe már nem mehetnek be a felújítás miatt a diákok.

Tovább...
Bogner Mária Margit nyomdokain
2018
máj. 6

Bogner Mária Margit nyomdokain

Délvidéken jártak a Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola hetedikes diákjai, a Határtalanul program keretében. A háromnapos kiránduláson bejárták Szerbia magyarlakta területeit, és elzarándokoltak mindazon helyekre, amelyek Bogner Mária Margit életében fontos szerepet játszottak. Pálfi Mariann tanárnő beszámolója.

Tovább...
Magyarország, szeretlek!
2018
márc. 10

Magyarország, szeretlek!

Minden, ami magyar, és ami az általános iskolai tankönyvekből kimaradt – néptánc és népművészet, tudósok és találmányok, sportolók és sportsikerek, szentek és boldogok, ősi gyógynövények és gyógymódok – "terítékre került" a Marianum iskola tematikus napján, aminek mi más is lehetett volna a címe, mint hogy Magyarország, szeretlek!

Tovább...
Várja a leendő gimiseket a Marianum (hanggal frissült)
2018
márc. 7

Várja a leendő gimiseket a Marianum (hanggal frissült)

A Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktatási Általános Iskola és Gimnázium a 2018/19-es tanévben indítja el első gimnáziumi osztályát, ahova még tudják fogadni a most 8. osztályos diákok jelentkezését. Takácsné Tóth Noémi igazgatót kérdeztük a részletekről.

Tovább...
Szeretet, család és hazaszeretet
2018
feb. 24

Szeretet, család és hazaszeretet

Erre a három alappillére épülnek azok a keresztény értékek, amelyeket a magukévá tehetnek a diákok a Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában, mondta Takácsné Tóth Noémi igazgató a szombat délelőtti iskolakóstolgató foglalkozáson a szülőknek. Amíg az intézményvezető a szülőket látta el az iskola pedagógiai programjával kapcsolatos és az iskolai hétköznapokra vonatkozó, alapvető tudnivalókkal, addig a leendő elsősök már a padokban ülve vehettek részt kézműves, zenés és - a tornateremben - sportfoglalkozásokon.

Tovább...
Hamvazószerda: kezdődik a nagyböjt
2018
feb. 14

Hamvazószerda: kezdődik a nagyböjt

A húsvétra felkészítő negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, ami idén február 14-ére esik. Ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére készülünk, a hitben való elmélyülés, kiengesztelődés segítségével. A Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában ma délelőtt minden diák és tanár részt vett a hamvazkodás szertartásán.

Tovább...
Kincskeresők a Marianumban
2018
jan. 13

Kincskeresők a Marianumban

Szombat délelőtt tartotta idei első kincskereső foglalkozását a Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. A végzős óvodások játékos foglalkozások keretében pillanthattak bele az iskola életébe, a szüleik pedig megismerkedhettek az iskola pedagógusaival, nevelő-oktató munkájával, illetve a beiskolázási tudnivalókkal.

Tovább...
Kincskereső a Marianumban
2017
nov. 27

Kincskereső a Marianumban

Az idei tanévben is megrendezi hagyományos iskolába hívogató rendezvényeit a Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. Szombaton tartják az első foglalkozást, amelyen nemcsak az ovisokat és szüleiket látják vendégül, hanem a Mikulást is.

Tovább...
Jócselekedetek és libaságok
2017
nov. 14

Jócselekedetek és libaságok

Libás programokkal, zsíros kenyér uzsonnával ünnepelték az érdi iskolák, óvodák a Márton-napot. A német nyelvterületen elterjedt lampionos felvonulást egyre több helyen meghonosították, a Marianum iskola pedig több mint húsz éve emlékezik ily módon a Savariában született, jócselekedeteiről ismert szentre.

Tovább...