Új szakmák, új esélyek
2018
feb. 12

Új szakmák, új esélyek

Hetvenheten vizsgáznak ezekben a napokban az Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. Ezek a diákok a 2016/17-es tanévben indult, felnőtteknek meghirdetett, esti OKJ-s képzésekben vettek részt, és szereztek új szakmát. A tapasztalat az, hogy aki elvégzi ezeket a képzéseket, a nagy eséllyel megfelelő munkát talál – sokakkal a gyakorlati képzést bonyolító cég köt szerződést.

Tovább...
Gyertyagyújtással emlékeztek a fiatalok
2018
jan. 19

Gyertyagyújtással emlékeztek a fiatalok

A 2017. január 20-án történt veronai autóbusz-baleset áldozataira emlékeztek ma Érd három középiskolájában. A Gárdonyi és a Vörösmarty gimnázium, valamint a Kós szakképző iskola diákjai gyertyagyújtással, főhajtással, egy perces néma csenddel tisztelegtek a fővárosi Szinyei Merse Pál gimnázium diákjai, tanárai, illetve a hozzátartozók előtt, akik a franciaországi sítáborból nem térhettek haza.

Tovább...
Nyitott műhelyek
2017
nov. 30

Nyitott műhelyek

Nyitott műhelyek várták a továbbtanulni készülő nyolcadikosokat a Kós szakképző iskolában szerda délelőtt. A diákok és szüleik többféle szakmai foglalkozáson részt vehettek. A rendezvényen több, a szakmákat érintő tévhitet is el tudtak oszlatni.

Tovább...
Ma megkezdődnek a szóbeli érettségik
2017
jún. 8

Ma megkezdődnek a szóbeli érettségik

Ma megkezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák. A diákok először emelt szinten adnak számot tudásukról.

Tovább...
Búcsú az iskolapadtól
2017
máj. 6

Búcsú az iskolapadtól

Többszáz diák ballagott el Érd három középiskolájából pénteken. Délelőtt a Gárdonyi gimnázium és a Kós szakképző iskola, délután a Vörösmarty gimnázium végzős tanulói vettek búcsút iskolájuktól. A ballagási ünnepségek mellett rózsaültetéssel, bolondballagással, közös évfolyami vacsorával köszöntek el egymástól és tanáraiktól a diákok.

Tovább...
Szakmák Éjszakája
2017
ápr. 24

Szakmák Éjszakája

Péntek este megnyíltak a Kós szakképző iskola tanműhelyeinek, termeinek kapui: hat óra és fél tíz között nyolc helyszínen várták bemutatókkal, tájékoztatókkal a gyerekeket és felnőtteket a másodízben megrendezett Szakmák Éjszakáján. Az érdeklődők siker- és hiányszakmákkal egyaránt megismerkedhettek.

Tovább...

nemzeti_szavazas_3