Most kell cselekedni!
2018
nov. 6

Most kell cselekedni!

Minden eddiginél fenyegetőbb jelentést tett közzé az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete. A testület szerint éveink maradtak csak arra, hogy átalakítsuk a világgazdaságot, különben a klímaváltozás súlyos, azonnali következményeivel kell számolnunk. A jelentést a Föld negyven országából érkező 91 tudós állította össze, akik több mint 6000 tudományos kutatás eredményeit dolgozták fel. Megkerestük a témában a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságát.

Tovább...
Apró praktikák az élhető környezetért
2018
ápr. 3

Apró praktikák az élhető környezetért

Az élhető környezettudatosság sok apró mozzanatból tevődik össze: például nem adunk műanyag szívószálat a gyereknek, és minél kevesebb nejlonzacskót használunk a vásárláskor. Ökoanyu, azaz Nagy Réka szerint a környezettudatosságnak nem a hulladék szelektív gyűjtésénél kell kezdődnie, hanem a káros anyagok felhasználásnak mellőzésénél.

Tovább...
Hulladékcsökkentés az óvodákban
2017
márc. 20

Hulladékcsökkentés az óvodákban

Csomagold át a jövőd! Ezzel a címmel tartottak előadást a Pumukli Német Nemzetiségi Óvodában. Az Óvodai Szakmai Napok keretében megtartott foglalkozáson a hulladékcsökkentés állt a középpontban.

Tovább...

kerdoiv_banner