Mindennapi függőségeink
2018
márc. 21

Mindennapi függőségeink

A függőségről tartott előadást Pintér Imre rendőr alezredes és Dr. Vogronics Judit pszichológus a Gárdonyi iskola kedd esti szülői fórumán. A szakemberek nemcsak a függőség gyerekeket, illetve felnőtteket érintő fajtáival ismertették meg a közönséget, hanem tippeket is adtak a tünetek felismerésére, és a függőség kialakulásának megelőzésére.

Tovább...
Álarc nélkül
2017
júl. 2

Álarc nélkül

Öt érdi diák színdarabot írt és adott elő a szenvedélybetegségekről, a függőségről, az elszigeteltségről, a verbális bántalmazásról, saját életük, személyiségük tükrében, bemutatva nemcsak önmagukat, hanem a kort és a világot is, amelyben élnek. Az Álarcban című darab a fiatalok őszinte, megrázó vallomása.

Tovább...
Út a tiszta élethez
2017
márc. 3

Út a tiszta élethez

Tartalmas és igen tanulságos értekezlet volt – egybehangzóan ezt nyilatkozták a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) résztvevői, akik a múlt szerdán azért találkoztak ismét, hogy a gyermekek drogfogyasztásának okait és a megelőzés lehetőségeit keressék.

Tovább...
Agyunkra ment az internet?
2017
jan. 9

Agyunkra ment az internet?

Teszi fel a kérdést egy tudományos előadás a címében. A provokatív kérdés azonban nem véletlen – már önmagában ez is sokat elárul. Mikortól beszélünk függőségről és kell-e, lehet-e leszokni?

Tovább...