Csillag- és hóvirágszőnyegen lépkedtünk
2018
márc. 12

Csillag- és hóvirágszőnyegen lépkedtünk

Persze csak átvitt értelemben. Nem szedtük le és nem tapostuk el őket. Mindenesetre az biztos, hogy nem volt szükség arra a csillagvirágra, amit cserépben hozott magával Németh Antal, a Kertbarát Kör vezetője a vasárnapi „Csillagvirág túrára", arra az esetre, hogy ha nem találkozunk az erdőben élő testvérével, azért lássunk egyet. Aki egy héttel a sarkvidéki hideg utáni a tavaszias vasárnapi napsütésben a Beliczay-szigetre kirándult, annak nemcsak csilllagvirág, de hóvirág szőnyeg is a lábai elé terült.

Tovább...
Csillagvirág túra
2018
márc. 9

Csillagvirág túra

Végre itt a tavasz, ki lehet mozdulni a falak közül. Ha kirándulni van kedvük, és szeretnék jobban megismerni a környék természeti értékeit, tartsanak a Kertbarát Körrel vasárnap 10 órakor a Beliczay szigetre!

Tovább...
Adventi koszorú  készítése a Kertbarátokkal
2017
nov. 30

Adventi koszorú készítése a Kertbarátokkal

Adventi koszorút készítene, de nem tudja, hogy álljon neki? December 1-én, pénteken 17:00-tól mindenkit szeretettel vár a Kertbarát kör, ahol megmutatják a koszorúkészítés csínját-bínját, és segítenek is az alkotásban, hogy a végén mindenki egy-egy remekművel térjen haza.

Tovább...
Kié lesz a legszebb konyhakert?
2017
márc. 28

Kié lesz a legszebb konyhakert?

Április 30-ig csatlakozhatnak „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei programhoz a települési önkormányzatok, szervezetek, egyesületek, amelyek „A legszebb konyhakertek” helyi verseny lebonyolításával összegyűjtik azokat a kertművelőket, akik gondosan, szeretettel művelik kertjeiket.

Tovább...
Csillagvirág és medvehagyma túra
2016
márc. 3

Csillagvirág és medvehagyma túra

Hamarosan természetjárásra indulnak, az érdi Kertbarát Kör tagjai, hiszen a növényekben örömet lelő emberek számára a tavaszi hónapok a legalkalmasabbak arra, hogy felfedező sétát tegyenek. Idei első összejövetelükön viszont a zöldség- és gyümölcstermesztés korszerű fortélyairól is beszélgettek a kiskerttulajdonosok.

Tovább...