Ingyenes szűréssel az életért
2018
aug. 9

Ingyenes szűréssel az életért

Mammográfiás emlőszűrésre kapnak meghívólevelet a dr. Romics László Egészségügyi Intézménybe azok a 45-65 év közötti érdi nők, akik két éve nem vettek részt a vizsgálaton. A mammográfiát üzemeltető Perla x-ray Kft ügyvezető igazgatója Völgyiné Juhász Klára lapunknak elmondta, hogy a statisztikák szerint csak az érintettek egyharmada él az ingyenes vizsgálattal, amivel pedig akár a 4-5 milliméteres, kicsi elváltozásokat is fel tudják ismerni az orvosok akkor, amikor még a páciensnek nincsenek tünetei. A vizsgálat tehát életmentő lehet.

Tovább...
Változások kora
2018
aug. 4

Változások kora

Külkeresként indult a pályája, évekig dolgozott egy orvosi termékeket gyártó cégnél, majd úgy döntött: kipróbálja, milyen az egészségügy szolgáltatói oldalán dolgozni. Így jut ideje a családra és hobbijára, a kerékpározásra is – bár már nagypapa, akár nyolcvan kilométert is leteker egy-egy vasárnapon. Azt vallja: a betegek, a kollégák és a fenntartó elégedettségéért kell dolgozni. Bárány Zsolttal, a Dr. Romics László Szakorvosi Rendelőintézet főigazgatójával beszélgetett az Érdi Újság munkatársa.

Tovább...
(Vissza)költöznek a rendelések
2018
júl. 16

(Vissza)költöznek a rendelések

Hamarosan befejeződik a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény felújításának – ami a Modern Városok Program keretében valósul meg – I. üteme, így az érintett rendelések visszaköltöznek a korábbi helyükre. Július 23-án kezdődik az építkezés II. üteme, ami szintén több rendelést – például sebészet, nőgyógyászat, fogászat, kardiológia – érint majd. Részletek cikkünkben!

Tovább...
A magyar egészségügy napja
2018
jún. 30

A magyar egészségügy napja

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Semmelweis Ignác nevét orvostörténeti múzeum, emléktábla, és orvosi egyetem is büszkén viseli. Születésének évfordulóján idén is ünnepséget tartottak a Dr. Romics László Egészségügyi Központban.

Tovább...
Érd Egészségügyéért Díjat kapott a sebészet
2018
jún. 28

Érd Egészségügyéért Díjat kapott a sebészet

A közgyűlés májusi ülésén úgy döntött, hogy az Érd Egészségügyéért Díjat adományoz a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény sebészeti részlegének közalkalmazotti szakdolgozói kollektívája részére. Az elismerést jelentő plaketteket és virágokat csütörtök délelőtt adta át T. Mészáros András polgármester.

Tovább...
Költöznek a szakrendelések a felújítás idején
2018
márc. 26

Költöznek a szakrendelések a felújítás idején

A Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény Modern Városok Program keretében megvalósuló felújításának I. üteme március 26-án kezdődik, és a tervek szerint 2 hónapig tart. Az érintett rendelések helyével kapcsolatban az alábbi táblázat nyújt tájékoztatást:

Tovább...
Veszélyben a Modern Városok Program!
2018
márc. 25

Veszélyben a Modern Városok Program!

A baloldal kormányra kerülve leállítaná az uniós pályázatok kifizetését és a Modern Városok Program fejlesztéseit - erről Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje beszélt szombaton.

Tovább...
Teljesen megújul az érdi rendelőintézet
2018
márc. 23

Teljesen megújul az érdi rendelőintézet

Folytatódik a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény fejlesztése Érden. A Modern Városok Programból megvalósuló felújításra mintegy 900 millió forint áll rendelkezésre. Az építkezés március 26-án kezdődik és várhatóan decemberre fejeződik be. Az Alsó utca épületszárnyból emiatt elköltöztették a házi gyermekorvosokat és védőnőket, a többi szakrendelés a házon belül költözik.

Tovább...
Új főigazgatót neveztek ki az érdi rendelőben
2018
jan. 25

Új főigazgatót neveztek ki az érdi rendelőben

Tízévnyi magas szakmai színvonalú munkát követően január 31-én nyugdíjba vonul Dr. Kőszegi Gábor, a Dr. Romics László Egészségügyi Központ főigazgatója. A város közgyűlése ezért tavaly decemberben pályázatot írt ki az intézmény vezetői állására, amelyre a közgazdász végzettségű egészségügyi szakmenedzser, Bárány Zsolt adott be jelentkezést.

Tovább...
Romics László nyomában
2017
nov. 25

Romics László nyomában

November 24-én új emléktáblát avattak Érden a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben, ahol magáról a névadóról helyeztek ki egy portrét a család javaslatára. A néhai professzor nevét 2011 óta viseli az intézmény, mégis sokan nem tudják, hogy ki volt ő, ezért kezdeményezte a Romics család az érdi önkormányzatnál, hogy helyezzenek el egy táblát az intézményen belül.

Tovább...