Felújítják a kápolnát ófaluban
2017
dec. 14

Felújítják a kápolnát ófaluban

A jövő évi költségvetés terhére húsz millió forintot tervez a városvezetés, hogy a Kálváris-hegy tetején lévő kálvária vagy "Szenvedő Krisztus" kápolna és környéke megújuljon. A jó hírt Antunovits Antal, ófalusi képviselő jelentette be az Ófalu-Újfalu Településrészi Önkormányzat ülésén az egykori II. Lajos Általános Iskolában. A találkozón részletesen bemutatták, hogy a Modern Városok Programnak köszönhetően milyen fejlesztések valósulnak meg a településrészen.

Tovább...
Mikulások a főtéren
2017
dec. 6

Mikulások a főtéren

Hatodik éve lepik meg a gyerekeket Mikulások és krampuszok Érd főterén december 6-án. Ahogy ez már hagyomány, idén is szaloncukorral, csokival várták a gyerekcsoportokat, sétáló iskolásokat, családokat. Mint Antunovits Antal (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő tudósítónknak elmondta, az akció célja, hogy minden gyerek találkozhasson, beszélgethessen a Mikulással. Aki délelőtt elmulasztotta a találkozót, délután pótolhatja: a mikulások délután 15-től 18 óráig mindenkit szeretettel várnak a főtéren. A nagyszakállú negyed hétkor Ófaluba, a kúthoz is ellátogat.

Tovább...
Biztonságosabb lett ófalu
2017
nov. 9

Biztonságosabb lett ófalu

A nyári szünetet követően újra ülést tartott az Ófalu-Újfalu Településrészi Önkormányzat az egykori II. Lajos Általános Iskolában. A városzrészt érintő aktuális ügyek mellett az egyik legfőbb téma a közbiztonság kérdése volt.

Tovább...
Átadták a felújított ófalusi tornatermet
2017
okt. 12

Átadták a felújított ófalusi tornatermet

Csütörtökön átadták a felújított ófalusi tornatermet. Az ünnepségen a város, a tankerület, a szakképzési centrum, a pedagógiai szakszolgálat, a nemzetiségi önkormányzatok, civil szervezetek képviselőin kívül jelen voltak azok is, akik munkájukkal hozzájárultak, hogy a száz éves épület tornaterme megújulhasson.

Tovább...
Demokrata nélkül nincs demokrácia
2017
okt. 6

Demokrata nélkül nincs demokrácia

Bencsik András, a Magyar Demokrata című hetilap főszerkesztője volt a vendége annak a közéleti fórumnak, amelyet az érdi Kovács Róbert Ákos szervezett a volt II. Lajos Általános Iskolába. A találkozó vendége volt T. Mészáros András Érd polgármestere, valamint Antunovits Antal ófalusi képviselő is. Az este folyamán aktuálpolitikai kérdésekről esett szó.

Tovább...
Közéleti Fórum Érden
2017
okt. 3

Közéleti Fórum Érden

Közéleti fórumot rendeznek október 5-én csütörtökön Érden a Fő utca 42. szám alatti, volt II. Lajos Általános Iskola épületében. A rendezvény vendégei: Bencsik András újságíró a Demokrata című hetilap főszerkesztője, T. Mészáros András Érd MJV polgármestere és Antunovits Antal ófalusi képviselő lesznek.

Tovább...
A szeretet a hosszú élet titka
2017
szept. 10

A szeretet a hosszú élet titka

Szeretetet adni és kapni – Hetessy Istvánné szerint ez lehet a hosszú élet titka. És ha valaki, ő valószínűleg tudhatja, hiszen múlt szombaton töltötte be életének 90. esztendejét. A jeles eseményen nemcsak családja, hanem az önkormányzat is köszöntötte.

Tovább...
Hajnalig mulattak az Alsó utcában
2017
aug. 27

Hajnalig mulattak az Alsó utcában

Tizenötödik alkalommal került sor a hétvégén az „Alsó utca és környéke báljára”. Ahogy csaknem másfél évtizede mindig, a hónap utolsó szombatján felépítették az utcában a színpadot, felállították a sátrakat és már kora reggel hozzáláttak a hatalmas üstökben főzött ételek elkészítéséhez. Idén is nagyon sokan voltak a hajnalig tartó mulatságon.

Tovább...
Hétfőn kinyit a megújult ófalusi orvosi rendelő
2017
aug. 16

Hétfőn kinyit a megújult ófalusi orvosi rendelő

A körzet háziorvosa ezen a héten költözik be a teljesen felújított épületbe, és augusztus 21-től ismét a Római út 24. szám alatt várja a betegeket. Az ünnepélyes átadót jövő hét közepén tartják – tudtuk meg Antunovits Antal önkormányzati képviselőtől.

Tovább...
Új posta Ófaluban
2017
jún. 21

Új posta Ófaluban

Megnyílt az új postahivatal Ófaluban. Egy évvel ezelőtt még úgy tűnt, megszűnik e szolgáltatás, mivel az akkori üzemeltető nem vállalta tovább a feladatellátást. Tavaly nyáron aláírásgyűjtésbe kezdtek a lakók, hogy legyen továbbra is posta Ófaluban. A kezdeményezés mögé állt a városvezetés és a térség országgyűlési képviselője is, így sikerült hosszú távra biztosítani e szolgáltatást az itt élőknek.

Tovább...