22_03_29_erdmost_nincskep

Megkezdődött az idei ételosztás

22_03_29_erdmost_nincskep

Megkezdődött az idei ételosztás

Advent első vasárnapján megkezdődött a Szociális Gondozó Központ és az egyházak közös ételosztása. Nemcsak karácsony előtt, hanem február végéig – sőt, ha az idő nagyon hidegre fordul, még márciusban is – meleg ebéddel, kenyérrel, süteménnyel várják a rászorulókat az Emma utca 8. szám alatt, déli egy órától.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az első ételosztáson rendszerint nem szoktak sokan lenni. Idő kell, mire az információ eljut az érdekeltekhez, van, akinek idő kell arra is, hogy elszánja magát az elfogadásra. Advent első vasárnapján mintegy harminc-negyven, főleg idősebb lakos jött el, hogy az Adventista Egyházközség tagjai által sütött-főzött menüt hazavigyék, vagy ha úgy akarják, helyben fogyasszák el, az Emma utca 8. szám alatti épület udvarán felállított sátrakban.

Minden héten más-más egyház főzi az ebédet. Az adventisták dobozolva hozták a helyszínre a meleg ételt, de van, aki itt főzi. Tavaly volt, hogy százan is eljöttek az ételosztásra, de ennél jóval több adag készül, hiszen házhoz is szállítjuk azoknak, akik idősek, vagy többgyermekesek, messze laknak, és nem tudnak eljönni az ebédért. A Szociális Gondozó Központ nyilvántartása szerint mintegy kétszázharminc adagot kellene kiszállítanunk az idén minden vasárnap. Remélhetőleg lesz ennyi ennivaló, és mindenhová el tudjuk juttatni a meleg ételt – mondta érdeklődésünkre Paróczai Zoltánné, a a Habilitációs Központ vezetője, az akció koordinátora. A házhoz szállításban a Szociális Gondozó Központ munkatársai, illetve az egyházak is részt vesznek.

Mint Paróczai Zoltánné kiemelte: országszerte is ritkaságszámba mennek az érdihez hasonló akciók, hiszen a városban nemcsak advent idején, hanem egész télen lesz ételosztás, ráadásul nagyon széles körű összefogással. Az idei első alkalmat nagy felkészülés előzte meg: az adventista gyülekezet szinte minden tagja részt vett benne, hiszen szinte mindenki sütött otthon valamilyen finomságot – tudtuk meg Gyürüs István adventista lelkésztől. Mintegy háromszáz adag brassói aprópecsenyét készítettek. A vasárnapi ételosztásban is nagyon sokan részt vettek; volt, aki az ételcsomagot osztotta, mások a meleg teát. – Szeretnénk kifejezni Jézus szeretetét, és nemcsak szavakkal, hanem tettekkel, és szeretnénk így is bekapcsolódni a város vérkeringésébe – zárta szavait Gyürüs István.

A központban gyűlő meleg ruhákból is válogathatott, aki akart, és nem maradtak híjával lelki tápláléknak sem, hiszen az ételosztás – ahogy ez már lenni szokott – közös imával kezdődött. Akinek kérdése volt, vagy segítségre szorult, a Szociális Gondozó Központ jelenlévő munkatársaihoz fordulhatott támogatásért.

A további ételosztások időpontjai:

December 9.: Érd-tusculanumi Római Katolikus Egyházközség, Érd-Újváros Római Katolikus Egyházközség December 16.: Érd-parkvárosi Református Gyülekezet
December 21. (vasárnap helyett péntek): Szociális Gondozó Központ (házhoz szállítással)
December 23.: Összefogás Egyesület ételosztása az Alsó utcában
December 25. (kedd): ételosztás a Kálvin téri református gyülekezet szervezésében, a templom előtt
Január 6.: Érdligeti Katolikus Egyházközség
Január 13.: Érd-parkvárosi Baptista Gyülekezet
Január 20.: Kései Eső Gyülekezet
Január 27.: Érdi Görögkatolikus Egyházközség

(A lista még nem teljes, folyamatosan bővítjük, későbbi cikkeinkben közöljük a többi alkalmat is.)

Az ételosztáshoz a Habilitációs Központ hálásan fogadja az adományokat, vagy élelmiszer-felajánlások, vagy készpénz formájában, a központ Emberi Hang alapítványán keresztül, „ételosztás” megjelöléssel. Egyeztetni a 20/949-5744-es telefonszámon lehet, az alapítvány számlaszáma: 10403136-31305332-00000000

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email