22_03_29_erdmost_nincskep

Újra lehet pályázni háztartási nagygépek cseréjére

22_03_29_erdmost_nincskep

Újra lehet pályázni háztartási nagygépek cseréjére

Az Észak-Alföld régió pályázataival indult újra az Otthon melege program, a kormány kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá háztartási nagygépek cseréjéhez.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ismét megnyíló alprogramban hűtő-, fagyasztó- és mosógépekre pályázhatnak a családok. A lakosság energiatakarékos háztartási nagygépeket szerezhet be, és ezzel csökkentheti a rezsiszámlákat. Pályázni három kategóriában lehet, az A+ kategóriában háztartásonként 25 ezer forint, az A++-ban 40 ezer forint, az A+++ kategóriában pedig 45 ezer forint támogatásra, vagy a kiválasztott gép árának legfeljebb 50 százalékára.

A pályázatokat régiónként csak elektronikusan, ügyfélkapun keresztül lehet beadni.

Az Észak-Alföld régióban (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok megye) november 5-én, a Dél-Alföld régióban (Csongrád, Bács-Kiskun, Békés megye) november 7-én, az Észak-Magyarország régióban (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád megye) november 9-én, a Nyugat-Dunántúl régióban (Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala megye) november 12-én, a Dél-Dunántúl régióban (Somogy, Baranya, Tolna megye) november 14-én, a Közép-Dunántúl régióban (Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém) november 16-án nyílt meg a pályázat, végül a Közép-Magyarország régióban (Pest megye, Budapest) november 19-én lehet pályázni.

A pályázat benyújtására minden régióban az adott napon 10 és 14 óra között van lehetőség. A rendelkezésre álló 2 milliárd forintot régiónként, lakosságarányosan osztotta el a minisztérium, a pályázatok benyújtására a keret kimerüléséig van lehetőség.

Az Otthon melege program 10 alprogramjával a kormány eddig több mint 200 ezer háztartás energetikai korszerűsítéséhez járult hozzá, mintegy 30 milliárd forint támogatással. A beruházásokkal elért évi 260-270 millió kilowattórás lakossági energia-megtakarítás mintegy 95 ezer átlagos méretű magyar háztartás éves elektromosenergia-fogyasztásának felel meg.

Az Otthon melege program eredményeképpen évente átlagosan 10 milliárd forint rezsiösszeg marad a magyar családoknál. A támogatott fejlesztések háztartásonként évente 10 ezer forinttól 180 ezer forintig terjedő megtakarítást eredményeznek. A programnak emellett jelentős környezetkímélő hatása is van, általa éves szinten 100 ezer tonnával csökken a szén-dioxid-kibocsátás.

A kiírással kapcsolatos részleteket a www.hgcs2017.nfsi.hu weboldalon érhetik el az érdeklődők.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email