22_03_29_erdmost_nincskep

Katolikus bölcsőde nyílt Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Katolikus bölcsőde nyílt Érden

Megnyitotta kapuit a város első, Szent Antalról elnevezett római katolikus bölcsődéje és gyermekfelügyeleti intézménye, a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásában. A 2-5 éves kicsiket fogadó napközi a Tompa Mihály utca 1. szám alatt található; az ingatlant az önkormányzat bocsátotta az egyház rendelkezésére. A Szent Antal bölcsődébe folyamatosan jelentkezhetnek a szülők.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A megnyitón T. Mészáros András polgármester azt hangsúlyozta, hogy Érden az elmúlt tíz évben a legnagyobb figyelem a gyermekintézmények – óvodák, bölcsődék, iskolák – felújítására, építésére irányult. Erre a célra több milliárd forintot fordítottak, és a fejlesztések a jövőben is folytatódnak: a református egyház hamarosan óvodát épít a városban, az önkormányzat pedig a meglévő óvodák mellett új intézmények létrehozását is tervezi.

– Reméljük, a katolikus egyházzal is létre tudunk hozni egy óvodát, oly módon, hogy a telket mi adjuk hozzá. Az a szándékunk, hogy a gyerekeknek bölcsődés kortól a középiskola befejezéséig minden tekintetben jó körülményeket biztosítsunk. Úgy tűnik, hogy ehhez a források is meglesznek – mondta T. Mészáros András polgármester.

Érden a Székesfehérvári Egyházmegye több intézményt is létesített: a Marianum iskolát, a Lea Otthont, az iskola gimnáziumi tagozatát, most pedig egy kisgyermekellátó létesítményt.  Volt, amit saját forrásból, volt, amit külföldi, vagy önkormányzati együttműködéssel valósítottak meg Érden – erről már Hajdu Ferenc atya beszélt a megnyitón.
– A jövőben az együttműködés nagyon szép gyümölcsöt tud majd hozni, nem az egyház, nem a város, hanem mindnyájunk javára – emelte ki.

A kisgyermeknevelő intézményt üzemeltető Gyermekünk Álmaiért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Nagy Martin elmondta: a Szent Antal huszonegy, 2-5 éves korú gyermeket tud fogadni. Az intézmény tornaszobával, udvarral rendelkezik, megközelítése kiváló, és magas színvonalú ellátást tud nyújtani. az ide gyermekek számára.  A beiratkozás megkezdődött, az „első fecskék” – három bölcsődés korú apróság – már megérkezett, és örömmel várják az érdeklődőket, hiszen itt folyamatos a jelentkezés. A szülőknek trítési díjat kell fizetniük, az árak azonban alacsonyabbak az átlagnál, és a későbbiekben, amikor igénybe tudják venni az állami, illetve egyházi normatív támogatást, még kedvezőbb díjakat tudnak majd biztosítani.

A Szent Antal bölcsőde reggel héttől délután ötig tart nyitva. A szülők igényelhetnek egész, vagy fél napos ellátást is, és újdonságot jelent az is, hogy 10 alkalmas bérletes rendszert is működtetnek. Szabóné Domokos Eszter intézményvezető érdeklődésünkre elmondta: nagy figyelmet fordítanak a katolikus nevelésre imák, énekek, bibliai történek, játékok formájában, és nagy hangsúly van a kézműveskedésen is.

Aki többet szeretne tudni a Szent Márton kisgyermeknevelő intézményről, a beiratkozásról, illetve az árakról, a honlapjukon tájékozódhat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email