22_03_29_erdmost_nincskep

Töklámpások, papírdenevérek

22_03_29_erdmost_nincskep

Töklámpások, papírdenevérek

Halloweenre készülődtek szerdán a gyerekek a zenei könyvtár kézműves foglalkozásán. Bár ez az alkalom nem a muzsikáról szólt, sok olyan szülőt, gyermeket vonzott, akik eddig még nem ismerték a könyvtár kínálatát, szolgáltatásait.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A kézműves foglalkozás telt házas volt; sok jelentkezőt el kellett utasítaniuk, negyvennél többen ugyanis nem fértek el a tágas asztaloknál. Mint Pozsgai Eszter zenei könyvtáros kérdésünkre elmondta, első ízben tartották meg ezt a rendezvényt. Befőttes üvegből mécsestartó, vécépapír-gurigából pedig denevér készült, az újrahasznosítás jegyében.

– Ez az alkalom nagyon jó volt arra is, hogy a családok megismerjék a zenei könyvtárat, hiszen a jelenlévőkből két-három anyuka járt itt korábban. Szeretnénk, ha híre menne a gyűjteményünknek: 4200 DVD-nk van, filmekkel, a sci-fitől az akción át a mesékig. CD-ből közel hétezernél járunk – a komolyzenétől a válogatásokon át a hangoskönyvig nagyon széles a repertoárunk – tette hozzá Pozsgai Eszter, akitől megtudtuk azt is: aki kölcsönözni szeretne, annak nem elég a felnőtt- vagy a gyermekkönyvtári olvasójegy, hanem ide is be kell iratkoznia. Jó tudni, hogy változott a zenei könyvtár nyitvatartása: kedden 10-től 18 óráig, pénteken 9-től 17 óráig tartanak nyitva, a hét többi napján a könyvtár zárva van.

– Érdemes figyelni a facebook-oldalunkat, ott közzétesszük a különféle rendezvényeinket. Karácsony előtt ugyanis ismét tartunk kézműves foglalkozást, már az ünnep jegyében – zárta szavait Eszter.

A gyerekektől és szüleiktől azt kérdeztük, otthon készülnek-e Halloweenre? Volt, aki lelkesen mesélt az édességgyűjtésről, az ijesztő álarc elkészítéséről, mások azonban inkább az őszi dekoráció részeként tekintettek a tökfaragásra, mécseskészítésre.

– A gyerekek a rajzfilmekben látják, hogyan ünnepelnek az angolszász országokban, és szívesen átvennék ezeket a szokásokat, de mi nem szeretnénk – inkább a magyar hagyományok szerint emlékezünk meg ezekben a napokban – mondta az egyik édesanya.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email