22_03_29_erdmost_nincskep

Édesanya és…

22_03_29_erdmost_nincskep

Édesanya és…

Ezzel a címmel hirdette meg országszerte mini konferenciához hasonló programsorozatát a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Az Ága-Boga Egyesület is részt vett a programon, melyet az Érdi Baptista Imaházban tartottak. A különböző városokban különbözőképpen fejezték be az előadások címét, Érden Édesanya és a XXI. század lett az előadás témája.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az előadáson azokról a kihívásokról esett szó, amelyekkel egy XXI. századbeli édesanyának kell szembenéznie a munkában, a gyermeknevelésben és a párkapcsolatban. Az eseményen vártak minden olyan nagycsaládost, sokgyermekes édesanyát, akik érdeklődtek a téma iránt. 

– József Attila Mama című verse 85 évvel ezelőtt, október 28-án jelent meg, ez adta a mai esemény apropóját és az édesanya témakört. Mi itt Érden úgy fejeztük be a mondatot, hogy Édesanya és a XXI. század. Ez egy kicsit tágabb fogalom, amely összefoglalja mindazokat a kihívásokat, amiknek egy édesanya ma ki van téve – mondta el az előadó Révész Szilvia, a Family magazin szerkesztője, a Baptista Szeretetszolgálat korábbi igazgatója, négy gyermekes anyuka.

Révész Szilvia előadásában arról is beszélt, hogy hogyan lehet a mai világban reagálni a megváltozott körülményekre egy édesanyának. 

– Személyesen is tapasztalom, hogy mennyire más ebben a folyamatosan rohanó, impulzussal teli világban gyermeket nevelni. A gyereknevelésben talán az az egyik legnagyobb kihívás, hogy szülőként mi adjunk értékeket, hiszen ez a küldetésünk. Nőként, anyaként pedig az a kihívás, hogy nem járhatunk minden utat, csak a magunkét, ami lemondásokkal is jár – emelte ki Révész Szilvia.

Az előadás nagycsaládos édesanyáknak szólt, akik azt az életutat választották, hogy a családot tekintik a legfőbb értéknek. Ők kaphattak tanácsokat arra, hogyan tudnak megfelelni sokgyermekes édesanyaként a modern világ kihívásainak. Az esemény végén a szülőknek lehetőségük nyílt kérdezni az előadótól és egymással is megvitathatták tapasztalataikat, életútjuk nehézségeit és örömeit. 
 

További cikkeink

További cikkeink

Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email