Megkapták a Sirius kis védencei az ovisok adományait

Kedd délelőtt személyesen vitte el Boruzsné Csapó Izabella, a Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodája Zöldkör Környezeti Munkaközösségének vezetője az óvoda által múlt héten összegyűjtött adományokat a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány -jelenleg – 110 gazdát kereső lakójának. 

Hasonló tartalmaink:

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Meseház Óvodában október 1-5 között gyűjtöttek tárgyi adományokat a Sirius által megmentett kutyusok és cicusok mindennapjainak jobbá tételéhez, kezdve az etetéshez szükséges alapanyagoktól, a tisztítószereken át, a hideg időben szükséges takarókig.  Az ovisok és szüleik körében olyan jó fülekre talált a felhívás, hogy a kombi, amivel Boruzsné Csapó Izabella elszállította az adományokat a Siriushoz, egészen megtelt.

“A Meseház zöld óvoda, ami azt jelenti, hogy nálunk kiemelt feladat a környezeti nevelés, a környezettudatosságra és az egészséges életmódra nevelés”, mondta el Boruzsné Csapó Izabella, az óvoda Zöldkör Környezeti Munkaközösségének vezetője. A mindennapi életben ez jelen van azzal, hogy energiatakarékos izzókat használnak, a csoportszobákban szelektíven gyűjtik a hulladékot, emellett papírgyűjtést és kertszépítő délutánt is szerveznek, a nagycsoportosok részt szoktak venni a városi szemétszedési akciókban, újrahasznosított játékokat készítenek, illetve a jeles napok közül minden zöldet megtartanak: az állatok és a víz világnapjától kezdve a föld, a madarak és fák napjáig.

“Azt gondolom, hogy az állatok védelme nem nálunk, hanem a családokban kezdődik, mert ha otthon azt látja a gyermek, és arra tanítják, hogy az állatokat szeretni és róluk gondoskodni kell, akkor ők is így nőnek fel, és belőlük is felelős gazdik lesznek”, magyarázta az akció célját Neumayer Györgyné tagóvoda-vezető. “A nevelés kisgyerekkorban kezdődik. Ha a mi szemléletünk olyan, hogy megóvjuk a körülöttünk levő környezetet, vigyázunk a tisztaságára, rendben tartjuk, szépítjük, akkor az ebben a szemléletmódban felnőtt gyerekek is többet tehetnek a környezetükért és a világunkért. Bízom benne, hogy olyan értékekkel engedjük el őket az óvodából, amiket aztán tovább tudnak vinni magukkal egész életükben.”

A Siriusba egyébként, az akción felbuzdulva, máshonnan is érkeztek adományok, de ezekre (fogyó eszközről lévén szó) mindig szüksége is van az alapítványnak és védenceinek – a Sirius facebook oldalán lehet érdeklődni, hogy  mikor pontosan mire.

(kép: Sirius)

Címkék