Közúti ellenőrzés indul szombaton

Március 17. és március 19. között a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzi a rendőrség Magyarország közútjain, a TISPOL európai akció keretében. Fokozott figyelmet fordítanak a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatára is.

Hasonló tartalmaink:

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján, a TISPOL SEATBELT európai szintű ellenőrzés során 2018. március 17. és március 19. között a tagállamok rendőri erői – így a magyar rendőrség is – fokozott figyelmet fordítanak a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.

A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának további növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

Az ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

(police.hu)

HIRDETÉS
Címkék

kerdoiv_banner