A listavezető vendégeként!

A K&H női kézilabda liga 18. fordulójában az éllovas Győri Audi ETO KC ellen lép pályára az ÉRD női kézilabda csapata.

Hasonló tartalmaink:

Nem vár könnyű feladat Szabó Edina együttesére, ugyanis a Győr legutóbbi huszonegy meccséből huszat megnyert, a bajnokságban csupán az FTC győzte le, míg a Bajnokok Ligájában a csoportkörből és a középdöntőből is elsőként jutott tovább a negyeddöntőbe.

A két csapat eddig huszonötször találkozott egymással (ebből 23-szor tétmeccsen), s mindegyiket a Rába-partiak nyerték. Mégis, a „legemlékezetesebb vereség” közülük a 2016. január 12-i, amikor az ÉRD még az utolsó percben vezetett, de végül 27–26-ra kikapott.

A mérkőzés pikantériáját Mireya González adhatja, aki nemrég Nora Mörk súlyos sérülése miatt került kölcsönbe az érdiektől a szezon végén távozó Ambros Martín együtteséhez. Kérdés persze, hogy játszhat-e a spanyol jobbátlövő, hiszen kölcsönszerződés esetén előfordulhat, hogy a klubok megegyezése értelmében nem lép pályára, de erről nincs információnk.

A győriek házi góllövőlistáját még mindig Nora Mörk vezeti a bajnokságban, miután tizenöt meccsen 81-szer volt eredményes, de a Rába-partiaktól már tizenkilencen is szereztek gólt a szezonban.

Az érdieknél játszik azonban nem csak a saját csapatának, hanem a teljes bajnokság góllövőlistájának vezetője, Katarina Krpezs-Slezák, aki 131-szer (!) talált az ellenfelek kapujába.

A március 14-én, 19 órakor kezdődő mérkőzést a Bacs József, Bóna Szabolcs játékvezető kettős vezeti.

K&H női kézilabda liga, 18. forduló
03.14., 19.00:
Győri Audi ETO KC–ÉRD

(Fotó: handballerd.hu)

 

Címkék