Százhúszezer forint támogatást is kaphatnak az érdi diákok

Január 15-ig pályázhatnak az érdi diákok a tavaly márciusban alapított Kovács István Alapítvány ösztöndíjára. A szervezet a kiemelkedő eredményt elérő fiatalok oktatását és sportolási tevékenységét kívánja támogatni anyagilag, szociális alapon,  illetve úgy, hogy a részvételhez szükséges önrészt, illetve az ehhez szükséges tárgyi feltételeket biztosítja táboroztatás esetén.

Hasonló tartalmaink:


Még egy hónapig lehet beküldeni támogatási kérelmeket a Kovács István Alapítványhoz, amely azzal a céllal jött létre, hogy támogassa az Érd Megyei Jogú Város általános és középiskoláiban tanuló, kiemelkedő tanulmányi-, sport,- művészeti és közösségi munkát végző diákokat és hozzájáruljon a kajak-kenu sport ifjú tehetséggondozásához.

Kovács István 1957. óta volt érdi lakos, energikus, határozott jellemmel, magas munkabírással, kitartással rendelkező személyiség volt, vezető típus, magas felelősségvállalással és kiemelkedő tudásvággyal. Erősen közösségi ember volt, aki civilként sokat tett a település közéletének minőségi javításáért. Emlékének adózva, szellemi örökségének folytatása és a pozitív jövő érdekében a család egy fiatalok oktatását elősegítő alapítvány létrehozásáról döntött. Az alapítók saját életükben is a folyamatos fejlődés, az élethosszon át tartó tanulás hívei, éppen ezért olyan célt tűztek ki maguk elé.

A kuratórium döntése alapján, egy fő maximum 120.000 Ft támogatásért pályázhat a 2017/2018-as tanévre. A pályázónak be kell töltenie a 13. életévet és Érd valamelyik középiskolájába kell járnia. A kuratórium azon diákok pályázati anyagát fogadja be első értékelésre, akik kiemelkedő sport-, tanulmányi-, művészeti és közösségi munkát végeznek, és ezt az oktatási intézményük alátámasztja, igazolja írásban.

Az elbírálás tekintetében előnyt jelent a kiemelkedő közösségi munka. Szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység és annak pedagógiai feldolgozása.

A kuratórium elnöke és tagjai minden év február 12-én, ünnepélyes keretek között adják át a támogatásokat, melyre meghívást kapnak a támogatott gyermekek és szüleik, illetve annak az intézménynek a képviselője, ahol a gyermek tanul.

(fotón a 2016/2017 tanév győztesei)

Címkék

kerdoiv_banner