Nyugdíjprémium az időseknek

Országos és helyi ügyekről, a földgázkészletről és a nemzeti konzultációról beszélt dr. Aradszki András országgyűlési képviselő az Érdi Televízió Párbeszéd Extra című csütörtöki műsorában.

Hasonló tartalmaink:

A kereszténydemokrata politikus elmondta: 3,7 százalékos gazdasági növekedés várható 2017-ben, ami együtt jár az alacsony munkanélküliséggel és inflációval, valamint az állami eladósodottság csökkenésével. Érezhető a reálbér-növekedés, minél többen számíthatnak biztos munkára és jövedelemre. Javul az adózási morál is. Hozzátette: egyes adatok szerint nőtt a felvett hitelek mértéke, ugyanakkor csökkent a hátralékos hiteleké. Mint mondta, a kedvező adórendszer és a családtámogatások arra ösztönzi a fiatalokat, hogy merjenek gyermekeket vállalni.

– A gazdasági növekedésnek köszönhetően nyugdíjprémiumra jogosultak az idősek. Ezt a juttatást várhatóan a jövő év első negyedévében kapják meg az idősek, de vannak olyan elképzelések, hogy egy részét már novemberben kifizetik – tette hozzá az országgyűlési képviselő, leszögezve: a magyar gazdaság minden fronton jól teljesít.

A képviselő beszámolt a helyi fejlesztésekről is: a rendőrség építéséről, a szakrendelő bővítéséről, az iskolák felújításáról, a vízelvezetési munkálatok megkezdéséről.

– Ezek nagy és látványos lépések. Arra kell törekedni, hogy egyensúlyban maradjon az ország, a város és a háztartások költségvetése, és ne következzen be a Gyurcsány-Bajnai korszakra jellemző kontrollálatlan eladósodottság, devizahitelezés – tette hozzá Aradszki András.

A földgázkészleteket érintő kérdésre az energiaügyi államtitkár elmondta: az elmúlt tíz év leghidegebb telének gázfogyasztását kötelező letárolniuk az energiaszolgáltatóknak. Október 15-ével vége lesz a feltöltési, tárolási időszaknak – addigra 20 százalékkal több gáz lesz letárolva, mint tavaly ilyenkor volt.

– Áramellátás tekintetében a hálózati rendszerek, erőműi kapacitások felkészültek, az elektromos energiarendszer az európai középmezőny felett van, itt sem érzek gondot az ellátás biztonságában – tette hozzá Aradszki András.

A nemzeti konzultációval, a menekültválsággal, illetve az úgynevezett Soros-tervvel kapcsolatban az országgyűlési képviselő elmondta: ideológiai háborúról van szó; vannak, akik az egységes Európát egyforma Európának akarják gondolni, és homogenizált társadalmat kívánnak létrehozni.

– Európát a színességéért, a változatosságáért, a keresztény kultúrából kiáramló tudásáért, művészetéért, a gazdasági értelemben is hasznosítható tehetségéért szeretjük. Aki ezt a dolgot széjjel akarja rombolni és át akarja alakítani, ördögi tervet valósít meg. Ezt elmondtam a parlamentben is. A sajtó terhemre rótta, hogy a sátánnal tettem azonossá Soros Györgyöt. Ezt nem mondtam; Soros György szabad akarattal rendelkező ember, és láthatóan úgy döntött, azokat a terveket valósítja meg, amelyek az egyház tanításai szerint egyfajta hitetlenséget, nihilizmust, a Teremtőtől való eltávolodást jelent. Nem mondhat az ember katolikusként mást: aki ezt támogatja, az tulajdonképpen a gonoszt szolgálja. Abban is bíztam, hogy a hit ereje segít abban, hogy ez ne így történjen, és Soros György megérti, hogy nem lehet Európát kénye-kedve szerint tönkretenni – mondta Aradszki András, hangsúlyozva: ki kell állni amellett, hogy hazánk nem akar bevándorló ország lenni, és ki kell állni Magyarország függetlensége és szuverenitása mellett – ez a célja és üzenete a nemzeti konzultációnak.

Címkék