Vállalható vereség a BL-címvédőtől

Remek kezdéssel lepte meg a Bajnokok Ligája címvédőjét, a Győri Audi ETO KC-t az ÉRD női kézilabdacsapata, ám a világ legjobb csapatát nem tudta megállítani a K&H női kézilabda liga ötödik körében.

Hasonló tartalmaink:

Még csoda is történhet – pattan fel a mintegy kétezer érdi szurkoló, amikor Katarina Krpezs-Slezák két, illetve Kisfaludy Anett és Coralie Lassource egy-egy góljának és Janurik Kinga védéseinek köszönhetően négy perc után három góllal vezet a házigazda a BL-győztes ellen.

Aztán hamar visszaül székébe az érdi szurkoló, amikor Görbicz Anitáék 5–2-ről 7–5-re fordítanak, s a győriek pattannak fel. Aztán pedig már csak fut az eredmény után a házigazda, pedig hiába szerez remek gólokat Kisfaludy Anett, Klivinyi Kinga, vagy éppen Tóth Gabriella, a világklasszisok sorát felvonultató Győr más szintet képvisel, amíg ellenfelét hibára kényszeríti, nála minimális a hibázás esélye – ezért a világ legjobbja.

Így a szünetre szép lassan ellépett négy góllal (13–17), ám a fordulás után egy remek szériával megint csak feljön egyre az ÉRD, és megint csak felpattan az érdi szurkoló egy rövid időre 21–22-nél, aztán alig egy perccel később megint vissza kell ülnie vagy – a nézőszámból ítélve – visszamásznia a csillárra, amikor Nycke Groot és Stine Oftedal rögtön kétszer is beveszi az érdi kaput.

Az utolsó bő negyed órában pedig egy érdi gólra kettő győri jutott, az ÉRD pedig nagyot küzdve kapott ki 34–27-re a Győrtől egy rendkívül magas színvonalú mérkőzésen – mind a pályán, mind a lelátón.

– Nagyon jó volt, de csak az, hogy nyertünk, nem ahogyan játszottunk – mondta magyarul Eduarda Amorim, a Győr hét gólt jegyző brazil átlövője, majd áttért az angolra. – Nem a legjobb formánkban játszottunk, de egy nagyon harcos mérkőzés volt, sokkal értékesebb egy ilyen mérkőzést lejátszani és nyerni, mintha csak egy könnyed győzelmet aratnánk. Elégedett vagyok azzal, ahogy a csapat a nehéz helyzetekben teljesített, ahogy támogattuk egymást. Voltak jó pillanataink, fizikálisan és mentálisan is az ÉRD fölé tudtunk kerekedni, ez volt a győzelem kulcsa – tette hozzá.

– Gratulálok a Győrnek. Tudtuk, hogy a világ legjobb csapata. Jól kezdtük a mérkőzést, de aztán idegessé váltunk, nem tudom miért. Sok buta hibánk volt, de harcoltunk, ahogy tudtunk. Persze, sokat kell még dolgozni, lépésről lépésre kell haladni, és minden jobb lesz – mondta Andjela Bulatovics.

Az ÉRD a tizedik fordulóból előrehozott mérkőzésen lép pályára legközelebb október 15-én, vasárnap 18 órakor, amikor az NB I-be frissen feljutó Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE-t látja vendégül az ÉRD Arénában.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 5. FORDULÓ
ÉRD–GYŐRI AUDI ETO KC 27–34 (13–17)
Érd, 2200
néző. V: Bíró Á., Kiss O.

ÉRD: Janurik – Krpezs-Slezák 5 (3), M. González 2, A. Bulatovics 1, KISFALUDY 4, KLIVINYI 5, C. Lassource 3
Csere:
Foggea (kapus), Signaté 1, Tóth G. 4 (1), Kiss N., Roberts 1, Gávai 1
Edző:
Szabó Edina

GYŐR: Kiss É. – Bódi 3, N. Mörk 4, S. Oftedal 2, Broch, GROOT 6, GÖRBICZ 10 (4)
Csere:
Grimsbö (kapus), AMORIM 7, Althaus 2
Edző:
Ambros Martín

Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–1. 9. p.: 5–6. 16. p.: 7–10. 21. p.: 11–13. 30. p.: 13–17. 36. p.: 17–21. 43. p.: 21–22. 50. p.: 23–28. 54. p.: 26–31.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/4

MESTERMÉRLEG

Szabó Edina: – Ha levettük volna azokat a ki nem kényszerített hibákat, akkor egy nagyon szoros, igazi mérkőzés lehetett volna, de sok ilyen hibát elkövettünk, ami miatt a csapatunk elfogyott mentálisan, saját hibáinkból építettük le magunkat. Ettől függetlenül érződött a nem teljes összeszokottság, bár a hibák egy része fegyelmezetlenség volt. Nem akarok elégedetlen lenni, mert a lányok jól küzdöttek, harcoltak, egy pillanatra sem adtuk fel, pedig a második félidőben lett volna esély, hogy megtörjék a csapatunkat, de fizikailag elfáradtunk abban, hogy állandóan vissza kell jönni. Klassz meccs volt, sokan voltak, jó hangulat volt és lehet belőle építkezni. Fontos, hogy vasárnap újra itthon játszunk, helyén kell kezelnünk a dolgokat.

Ambros Martin: – Mindenekelőtt gratulálok az ÉRD-nek, nem ez az első alkalom, hogy kellemetlen pillanatokat éltünk át itt, az utolsó pillanatig küzdelemre késztetett minket az ellenfél. Gratulálnom kell saját csapatomnak is, a mai mérkőzést a jobb csapat nyerte meg, még úgy is, hogy nem voltunk a legjobb formában. Ahogy teltek a percek, be tudtuk bizonyítani, hogy azért rossz formában sem vagyunk. Tudtuk, hogy nehéz kezdésre számíthatunk, de a szünetre egy magabiztos előnyt tudtunk kialakítani. A második félidő elején volt lehetőségünk lezárni a mérkőzést, de az ÉRD remek kapusteljesítménnyel visszahozta a meccset, ezek után nehéz helyzetben is nyugodtak tudtunk maradni és csak az utolsó három perc volt tényleg nyugodt, miután vissza tudtuk állítani a különbséget.

Címkék