Szerdán ismét Szenior Akadémia!

Szerdán tartja őszi szemeszterének második előadását az Érdi Szenior Akadémia. Ez alkalommal az időskori vezetési, közlekedési problémákról tudhatnak meg érdekes információkat a résztvevők. Az előadás ingyenes, minden ötven év feletti érdeklődőt szeretettel várnak.

Hasonló tartalmaink:

A Zsigmond Király Egyetem a hazai idősoktatás egyik fellegvára. Ez nemcsak azt jelenti, hogy az egyetemisták több szakon is tanulhatnak az idősekről, hanem azt is, hogy az országban elsőként itt végeznek olyan hallgatók, akik hivatalosan is idősoktató-idősképző egyetemi diplomát kapnak. Az intézménynek pedig van egy nagyszerű kezdeményezése is, hiszen egy-egy városban lehetőséget teremtenek arra is, hogy egy ún. szenior akadémia keretében tájékoztassák, s később tanítsák az 50 feletti korosztályt.

A szabadegyetemtől az különbözteti meg ezt a képzést, hogy ez az idősek igényei szerint szerveződik, tehát elsősorban ennek a korosztálynak szól, illetve az előadók ismerik az idősképzés speciális területeit, azaz szakmailag megalapozottan tudják, hogyan kell ezt a korosztályt tanítani.

A Szenior Akadémia első, tavaszi érdi szemesztere nagyon sikeres volt, és az előadások most ősszel folytatódnak. Szeptember 27-én az időskori pszichológiai és pszichiátriai problémákról és azok tanulás általi kezeléséről tudhattak meg érdekes és fontos információkat az érdeklődők.

Október 11-én, szerdán, 15 órátólSzabó Sándor Tibor (mérnök, tanár) előadását hallgathatják meg, Közlekedési és vezetési feladatok, problémák idős korban címmel. Helyszín a Szepes Gyula Művelődési Központ.

További előadások:

2017. október 25. szerda, 15 óra Dr. Farkas Zsuzsanna (jogász): Személyes adatok védelme

2017. november 15. szerda, 15 óra Dr. Jászberényi József (a Zsigmond Király Egyetem felnőttképzési igazgatója): Demencia kezelése a tanulás révén

Címkék