Fodor Enikő lett a diákpolgármester

Fodor Enikő, a Vörösmarty Mihály Gimnázium 11. osztályos tanulója nyerte az Ifjúsági Önkormányzati választást szeptember 29-én. A most leköszönő testületben alpolgármesteri tisztséget betöltött lány 931 szavazatot kapott. A választásra jogosult diákok 90 százaléka adta le voksát a harmadik Ifjúsági Önkormányzati választáson. 

Hasonló tartalmaink:

A választás szeptember 29-én reggel 8 órakor kezdődött az érdi középiskolákban. A névjegyzéken összesen 1386 diák-választópolgár szerepelt, ebből a szavazásra jogosultak közül 1252 diák adta le szavazatát, ez az összes választó 90 százaléka.

Az iskolákban az eredményt szavazatszámláló bizottságok állapították meg. A leadott érvényes szavazatok számát jelöltenként beszorozták a szavazásra jogosultak létszámából képzett szorzószámmal.

A diák-polgármester jelöltek közül súlyozott számítás szerint Fodor Enikő (VMG) 931 szavazatot, Lepp Tamás Márk (Gárdonyi) 813 szavazatot, Tulipán Kincső (Kós) 885 szavazatot kapott. Ennek megfelelően a megválasztott diákpolgármester Fodor Enikő, az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium jelöltje, a diák-alpolgármesterek Tulipán Kincső, az ÉSZC Kós Károly Szakképző Iskola jelöltje és Lepp Tamás Márk, az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium jelöltje lett.

Fodor Enikő azért jelentkezett újra a diák-polgármesteri tisztségre, mert úgy érzi, készen áll arra, hogy “egy szinttel feljebb lépjen”, szeretne a jelenleginél meghatározóbb szerepet betölteni a szervezetben. Az első Érdi Ifjúsági Önkormányzat a fejlesztésekre, a második a közösségi programokra helyezte a hangsúlyt. Enikő idei csapatával arra készül, hogy nagy családdá kovácsolja össze az érd diákságot.

A képviselő jelöltek közül a súlyozott szavazatok alapján a diák-képviselők a következők lettek:

Varga Bence (VMG) 1000 szavazat

Balázs Bence (VMG) 979 szavazat

Murgás Levente (VMG) 931 szavazat

Csóka Gyula (Kós) 907 szavazat

Csurgó Csenge (Kós) 839 szavazat

Fotó: Boros Sándor

HIRDETÉS
Címkék