Ivóvíz-vezetékcsere kell a Tárnoki úton

Nyár elején a Modern Városok Program keretének terhére elkezdődött a Tárnoki út mintegy másfél kilométeres szakaszának építése. A munkák folyamatosak, azonban a föld alatt érik bizonyos meglepetések a kivitelezőket – tájékoztatott T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. Nemrég derült ki ugyanis, hogy egy elég nagy szakaszon ivóvíz-vezeték csere szükséges, mert nem éppen olyan és nem egészen ott van, ahol eredetileg várták, így túl közel kerülne a csapadékvíz elvezető árokhoz. 

Hasonló tartalmaink:

- Szemben a közműtérképpel, van egy  nyomóvezeték, aminek mindenképpen szükséges a cseréjét végrehajtani, mert azbesztcementből van a cső. A vállalkozót már meg is találtuk, aki elvégzi a munkát, de sajnos ez időigényes, így csúszik a végleges átadási határidő. Jó hír viszont, hogy az első szakaszon - ami a Kolozsvári utcától a Könyves Kálmán utcáig tart - hamarosan elkezdődik a szegélyezés és az útalap készítés, és maga az útépítés is – mondta a polgármester.

Az Ürmös utca, Csaba utca építésével kapcsolatban T. Mészáros András kiemelte, hogy szeptember 20-ig kell végezniük a szakembereknek a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésével és utána kezdődik az úttükör kialakítása és az útépítés, amivel a tervek szerint november végéig kell elkészülnie a kivitelezőnek. A Csaba utcával kapcsolatosan a polgármester elmondta, hogy a közbeszerzés folyamatban van, az időjárás és a közbeszerzési eljárás lefolytatásától függ, hogy még idén, vagy már csak jövő tavasszal tudják elkészíteni az úttestet. – A pénz megvan rá és a tervek is megvannak, mihamarabb szeretnénk átadni az érdieknek – húzta alá a városvezető.

A Kalotaszegi utcában jelenleg szegélyt építenek, végig aszfaltos lesz az utca és a  tervek szerint a T betűs utcák vizét (Tölcsvári utca, Tömösi utca stb) biztonságosan el tudják vezetni a kiserdő irányában.

A Diósdi úton a Spar körforgalomnál még mindig dolgoznak, aminek az az oka, hogy a Volánbusz ragaszkodik hozzá, hogy ezen az útvonalon tudjon közlekedni a busz, ezért ez jelentősen lassítja az építkezést, mivel csak kézi munkaerővel tudják a felszíni vízelvezetési munkát elvégezni. T. Mészáros András polgármester megértést és türelmet kért az arra közlekedőktől még legalább két hétig.

A polgármester elmondta, hogy a Papi földeken is nagyon jól halad a munka és már november végére készen lesznek a záportározóval. A városvezető felhívta a figyelmet, hogy sokan érdeklődnek a munka iránt, akik bemennek a munkaterületre, de ez fokozottan veszélyes, ezért elképzelhető, hogy kialakítanak erre a célra egy külön dobogót, hogy az érdeklődők egy biztonságos helyről nézhessenek be az építkezésre.

T. Mészáros András végezetül elmondta, hogy minden területen jól halad a Modern Városok Program és valamennyi magasépítési munka el fog kezdődni 2018 elején.

 

 

Címkék