TISPOL-ellenőrzés Érden

A rendőrség 2017. szeptember 11. és szeptember 13. között a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzi Magyarország közútjain. Az Érdi Rendőrkapitányság ma Érden, a Budai és a Balatoni úton, illetve Százhalombattán folytat ellenőrzést.

Hasonló tartalmaink:

A TISPOL Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján, a TISPOL SEATBELT európai szintű ellenőrzés során szeptember 11. és szeptember 13. között a TISPOL tagállamok rendőri erői fokozott figyelmet fordítanak a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.

Érden két helyszínen, a Budai úton (a régi buszpályaudvarnál), illetve a  Balatoni úton ellenőrzik kedden a passzív biztonsági eszközök használatát. Kürti István rendőr alezredes, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője az ÉrdMost-nak elmondta: míg Nyugat-Európában a biztonsági övet az autóban ülők több mint 90 százaléka használja, addig Magyarországon ez az arány 60-70 százalékos.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Aki elmulasztja a biztonsági öv használatát, közigazgatási bírsággal sújtható. Három különböző büntetési tételt alkalmaz ilyenkor a rendőrség: lakott területen belül tízezer, lakott területen kívül tizenötezer, autópályán vagy autóúton húszezer forintra büntetik azt, aki az öv használata nélkül közlekedik. Közigazgatási bírságról lévén szó, a rendőrnek nincs mérlegelési jogköre – hívta fel a figyelmet az alezredes, megjegyezve: a pénzbüntetés mellé három, illetve öt büntetőpont is jár. Az a járművezhető, akinek az autójában úgy utazik a gyermek, hogy nincs a megfelelő biztonsági rendszerrel rögzítve, tizenötezer forintos helyszíni bírsággal sújtható. Emellé három büntetőpont társul. Az a motoros, aki nem viseli (csatolja be) a bukósisakját, tízezer forint büntetés és három büntetőpont jár.

 

 

Címkék