Jónás Zsolt a legjobb megyei helyszínelő

Érdi győzelem született a múlt szerdán a rendőrség Balesethelyszínelő Versenyének megyei döntőjén. Városunk fiatal törzsőrmestere tizenkét rendőrkapitányság képviselőjét utasította maga mögé, így másodmagával ő képviseli majd Pest megyét az országos döntőn.

Hasonló tartalmaink:

A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság augusztus 30-án Gödöllőn rendezte meg a Balesethelyszínelő Verseny megyei döntőjét. A megmérettetésen a térség 13 rendőrkapitánysága és az Autópálya Alosztályok munkatársai is képviseltették magukat. A résztvevőknek több elméleti és gyakorlati feladatot kellett teljesíteniük. Először KRESZ és szakmai elméleti tudásukról kellett számot adniuk, majd ezt követően még hét gyakorlati helyszínen bizonyíthatták felkészültségüket. A gyakorlati végrehajtás során a balesethelyszínelési helytálláson túl migrációs intézkedéstaktikai, vezetéstechnikai sőt elsősegélynyújtási feladatokban is összemérték felkészültségüket.

Az Érdi Rendőrkapitányságot Jónás Zsolt r. törzsőrmeser képviselte, aki kiváló teljesítményével első helyezést ért el. A fiatal érdi rendőr lapunknak nyilatkozva elárulta: roppant örül ennek az eredménynek, mert nagy vágya volt, hogy megmérettesse magát a versenyen. Ezt a győzelmet azért is tartja nagy dicsőségnek, mert ő volt korban és rendfokozatban is a legfiatalabb résztvevő.

Kérdésünkre elmondta, hogy számára a legnagyobb próbatételt a jogszabályok betűpontos ismerete jelentette, ezért igen sokat gyakorolt, hogy véletlenül se hibázzon. A napi gyakorlati rutinfeladatokkal viszont könnyen megbirkózott, legfeljebb a környezetünkben ritkábban előforduló – légi, vasúti és vízi közlekedés – baleseti helyszínelésénél kellett nagyon résen lennie, hogy ne kerülje el semmi lényeges mozzanat a figyelmét, gyorsan és pontosan intézkedjen. Utóbbiakra főleg elméletben gyakorolt, de – nyilván nem napi szinten – időnként előfordult, hogy megyénkben is riasztották már repülő balesethez – mondta, hozzátéve: ezen a versenyen számára talán az elsősegéllyel kapcsolatos feladatok voltak a legegyszerűbbek, mert ilyenekkel igen gyakran szembesülnie kell, hiszen közel három éve az Országos Mentőszolgálatnál is dolgozik másodállásban.

Azt is megtudtuk, hogy Jónás Zsolt 2011-ben a Budapesti Rendőr Főkapitányságon kezdte meg a rendőri pályafutását, de három éve Érden teljesít szolgálatot. Másfél évvel ezelőtt végezte el – tegyük hozzá: színötös bizonyítvánnyal – a balesethelyszínelési iskolát, azóta a kapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán dolgozik. Nagyon örül, hogy ilyen eredményesen képviselhette az Érdi Rendőrkapitányságot, hiszen úgy tudja, eddig még nem volt érdi győztes és természetesen mindent megtesz azért, hogy az országos döntőn is hasonló sikert érjen el. Továbbra is kitartóan gyakorol, különös tekintettel a speciális – vasúti, vízi és légi – helyszínekre, célja az országos első hely – zárta szavait a balesethelyszínelés megyei győztese.

(Érdi Újság)

Címkék