Első hazai meccs, derbik, rajtol a megye kettő

Hétről hétre egyre több foci! A Merkantil Bank Liga NB II-ben már a negyedik, az NB III-ban és a Pest megyei élvonalban a második, a megye kettőben az első fordulót rendezik meg a hétvégén a labdarúgóknál.

Hasonló tartalmaink:

Újabb rangadó. Ugyan csak három forduló telt el a másodosztályú labdarúgó bajnokság küzdelmeiből, de azt követően, hogy múlt héten az egy hellyel mögötte álló Dorogi FC ellen 2–2-re végzett, most az egy hellyel előtte álló Soroksár SC-hez látogat a Budaörs. Bognár György együttese az élvonalból kieső Gyirmót FC Győr ellni 1–1-es döntetlen, majd a Nyíregyháza elleni 4–2-es vereség, illetve a dorogiak elleni iksz után szerezné meg első győzelmét a Merkantil Bank Liga negyedik körében.

Merkantil Bank Liga NB II, 4. forduló
08.19., 17.30: Soroksár SC–Budaörs

Két, a bajnokságot egyaránt győzelemmel kezdő együttes találkozik az NB III Nyugati csoportjának második fordulójában. Az Érdi VSE idei első hazai mérkőzésén a Gyirmót FC Győr II 2–1-es idegenbeli legyőzése után a Pápai Perutz FC-t hazai pályán (az ESMTK stadionjában) 1–0-ra legyőző Pénzügyőr SE-t látja vendégül szombaton, 17.30-kor az Ercsi úti Sporttelepen – olvasható az érdi-vse.hu oldalon.

Az előző évadban Nyugaton ezüstérmes Érdi VSE a Középcsoportban kilencedik helyen végzett Pénzügyőr-t fogadja. Ez alapján nem lehet kérdéses, ki számít a favoritnak, ám a „fináncok” kerete alaposan megváltozott, a tizenegy távozó helyére épp ugyanennyi érkezett, tehát a még összeszokóban lévő társaság ereje nem igazán megítélhető.

A Pénzügyőr SE az első fordulóban az ESMTK pályáján a korábbi érdi, Feil Máté góljával győzte le az újonc pápaiakat. Feil a 2014/2015-ös idényben az akkor még a Pest megyei első osztályt megnyerő érdi csapatot erősítette, háromszor kezdőként, tizennégyszer csereként lépett pályára Limperger Zsolt együttesében, ahol egy gólt szerzett. Ellenben tavaly az NB III-ban tizenkétszer is megzörgette az ellenfelek hálóját.

„Egy tipikus NB III-as csapattal találkozunk, ennek minden előnyével és hátrányával, egy nagyon kemény, harcos társasággal fogunk találkozni. Valószínű, hogy a kontrákra próbál építeni, ezt nekünk meg kell akadályoznunk és a saját játékunkat játszani. Remélhetően, akkor meg lesz a három pont.” – fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

De vajon előny-e az érdieknek, hogy a Pénzügyőrnél nagy volt a nyári jövés-menés, míg az Érdi VSE magja egyben maradt?

„Fogalmam sincs, de meccs után megmondom. A Pápa elleni meccsen nem nagyon láttam, hogy az összeszokottság hiányában lennének, egy masszív társaságnak tűnnek, erre készülünk most is, de nekünk otthon kell tartanunk a három pontot, hogy el tudjuk érni a céljainkat.” – tette hozzá.

Az Ercsi úti Sporttelepen augusztus 19-én, 17.30-kor kezdődő mérkőzést dr. Jakab Géza vezeti, segítői Pipicz Norbert és Nagy Márk lesznek.

NB III, Nyugati csoport, 2. forduló
08.19., 17.30: Érdi VSE–Pénzügyőr SE

A jó nyitány után. A két éve még másodosztályú, a tavalyi évadban az NB III Középcsoportjában bronzérmes, ám a pálya hitelesítése miatt csak a Pest megyei első osztályban induló Szigetszentmiklóst 1–0-ra legyőző Százhalombattai LK az első fordulóban Maglódon 4–2-es vereséget szenvedő Sülysápi SE-nél folytathatja a múlt héten megkezdett „sorozatát”.

Pest megyei I. osztály, 2. forduló
08.19., 17.00: Sülysápi SE–Százhalombattai LK

Elkezdődik a megye kettő is! Két térségi csapattal, a Diósdi TC-vel és a Törökbálinti TC-vel rajtol el szombaton a Pest megyei másodosztály déli csoportja. A megye három délnyugati csoportjából feljutó diósdiak első körben hazai pályán az Újlengyel DSE-t fogadják, míg a TTC a Felsőpakonyi SE-hez látogat. A Lipők András által irányított törökbálintiak hét közben búcsúztak a Magyar Kupa küzdelmeitől, miután a sorozat Pest megyei ágának harmadik körében 5–4-es vereséget szenvedtek az Üllő vendégeként.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 1. forduló
08.19., 14.30: Diósdi TC–Újlengyel DSE
08.19., 17.00: Felsőpakonyi SE–Törökbálinti TC

Címkék