Summerfest: vasárnap Magyarország, hétfőn az Öröm napja

Szombaton megkezdődött a Summerfest Százhalombattán. Az augusztus 22-ig zajló folklórfesztiválon többek között Baskíria, Brazília, Chile, Costa Rica, Honduras, Indonézia, Kanada, Kína, Kolumbia, Mexikó és Paraguay is bemutatkozik. Vasárnap a vendéglátó országgal ismerkedhetnek meg a fesztiválra érkező külföldiek.

Hasonló tartalmaink:

A programokat a koncertek mellett népi kismesterség-bemutató, népművészeti kirakodóvásár, vásári komédiák, nemzetközi táncház, folkkocsma, kiállítás és tánctanítás is színesíti.  A fesztivál szakmai és CIOFF (Nemzetközi Néptáncfesztivált Szervezők Világszövetsége) központja Százhalombatta, főbb eseményei Százhalombattán, Ráckevén és Tökölön megosztva zajlanak – írja az MTI.

Augusztus 13.vasárnap, Magyarország napja a Summerfesten: a  fesztiválra érkező külföldieknek bemutatják a vendéglátó országot. A nap során megismerkedhetnek a legszebb magyar táncokkal is.  10.30-kor a Forrás Néptáncegyüttes gálaműsora a külföldi táncegyüttesek részére, 15 órakor a fesztiválsátorban körtánc, 19.30-kor ugyanitt a Guča Partyzans Brass Band zenekar, 21 órakor a Parno Graszt zenekar ad koncertet – olvasható a fesztivál honlapján.

Augusztus 14. az Öröm napja lesz: 17 órakor felvonják a zászlót a fesztiválsátornál, majd a táncosok felvonulnak a Damjanich út és az Ősz utca útvonalon. 19 órakor a Szent István téren megrendezésre kerülő nyitóceremóniával hivatalosan kezdetét veszi a fesztivál. 23 órától Fesztiválklub a BKK-ban: Welcome to Százhalombatta! nyitó party – DJ Bredák PJ.
A Folkkocsmában magyar és nemzetközi táncház lesz: Kolumbia, Király Miklós és zenekara lépnek fel (belépő 1000 forint).

Ráckevén vasárnap 20 órától Cyrano musical a Sziget Színház előadásában, hétfőn 18 órakor Páva pulyák II. Farkas József fotókiállításának megnyitója,
20 órától a Csík Zenekar és Kiss Tibor ad koncertet.

Tökölön vasárnap 20 órakor a Honeybeast lép fel.

A folklórfesztivál százhalombattai programjairól itt, a ráckeveiekről itt, a tököliekről pedig ide kattintva olvashat részletesebben.

 

 

 

 

Címkék