Te jó ég, hogyan jutott tovább a Törökbálint…

Hétvégén indult el a labdarúgó Magyar Kupa Pest megyei ága. Az első fordulóban a megyei első osztályú Százhalombattai LK 3–2-re alulmaradt a bajnoki rivális Tököl VSE-vel szemben, míg a Törökbálinti TC a megye hármas Dunabogdányt búcsúztatta az idegenbeli 4–1-es sikerrel. Hét közben pedig már a második kört rendezték.

Hasonló tartalmaink:

A TTC a szerdai második fordulóban a szintén megyei másodosztályú, de az északi csoportban érdekelt Piliscsabai SE-hez látogatott. Eleinte nem akartunk hinni az MLSZ adatbankjának , hiszen az eredményt tekintve 3–0 volt írva a TTC javára, de a jegyzőkönyvre kattintva már azt lehetett észrevenni, hogy a mérkőzést a piliscsabaiak nyerték 2–0-ra.

Később tűnt csak fel, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága is tudatta, hogy a kilencven perc során valóban a Piliscsaba bizonyult jobbnak, de egy szörnyű hibát vétett, mivel a Magyar Kupában a maximálisan pályára küldhető cserék száma három fő, de a hazai csapat négy helyen változtatott, amely miatt a hivatalos eredmény 3–0 lett a Törökbálintnak.

Ezáltal a TTC bejutott a legjobb tizenhat csapat közé, s augusztus 16-án, jövő szerdán a szintén a megye kettő déli csoportjában érdekelt Üllő SE vendégeként lép pályára. Az üllőiek a második körben csatlakoztak be a Magyar Kupába, ahol az Újlengyeli DSE-t 9–1-re ütötték ki.

A Magyar Kupában idén még az NB II-es Budaörs és az NB III-as Érdi VSE lesz érdekelt a térségből, mindkét együttes a hatodik körben csatlakozik a sorozathoz.

Magyar Kupa Pest Megyei ága, 2. forduló
Piliscsabai SE–Törökbálinti TC 2–0 (0–0) – a hivatalos eredmény a Piliscsabai SE nem megengedett számú cserelehetősége miatt: 0–3

(fotó: Balogh István)

Címkék