Jövő héten indulnak Dél-Koreába a kézisek

Augusztus 15. és 25. között a dél-koreai Busan városában vendégeskedik az ÉRD női kézilabdacsapata, amely egy különleges meghívásnak eleget téve egy nagyszabású nemzetközi tornán vesz részt – tudatta a klub hivatalos oldalán.

Hasonló tartalmaink:

A klub honlapján Szabó Edina és Rácz Marianne, a csapat vezetőedzője és kapusedzője mesélt a túra részleteiről, így bemutatták a várost, Busant, amely a főváros, Szöul után Dél-Korea második legnagyobb városa, az ország déli partján fekszik, s a világ ötödik legforgalmasabb kikötője is itt van.

„Igazi ázsiai metropolis, mely a globális felhőkarcolós arculat mellett igyekszik a hagyományos keleti kultúra megőrzéseként évszázados buddhista templomainak, épületeinek szellemiségét ápolni és, őrizni az érdeklődőknek.” – olvasható a handballerd.hu-n.

„Dél-koreai utazásunkról folyamatos beszámolókkal jelentkezünk, meghatározott napi játékos riporter-párosokkal, melyeket szurkolóinkkal szeretnénk megosztani, így ez által ők is részesei lehetnek a kint töltött napjainknak. Reméljük, hogy ezekkel a „családias” élménybeszámolókkal sikerül majd szurkolóinknak, és minden érdeklődőnek betekintést nyújtani felkészülésünk utolsó szakaszába. Az első rész elkészítését mi vállaltuk el, mivel mi, edzők is fontos tagjai vagyunk a csapatnak. Útinaplónkban bemutatjuk utunk szépségeit, utazásunk célját, a torna programját, és személyes élményeinket.” – írta Rácz Marianne és Szabó Edina, akik hozzátették, hogy a napokban ismertették a csapat végleges programját, majd ellátogattak a Koreai Kulturális Központba, ahol egy kis ízelítőt kaptak a játékosok a rájuk váró nagy kalandról.

2018-ban a téli olimpia helyszínéről Pjongcsangról, Szöulról, Busanról, és a Dél-Koreát jellemző kulturális, vallási, zenei, étkezési szokásokról, és olyan alapszavakról kaptunk érdekes információkat, melyek rendkívül hasznosak lesznek csapatunknak a különleges utazásunk során.

A látogatás végén a lányok egy „kis manufaktúra” bemutató keretében elkészíthették saját szerencse karláncukat, melyek nagyon jó hangulatban jöttek létre, biztosan jó hatással lesz mindenkire.

Reméljük tetszett első beszámolónk, hamarosan folytatjuk – zárta közleményét a klub honlapja.

Címkék