Csak jövőre nyithat újra az érdi Noel Tanya

Sokakat megdöbbentett június elején, hogy alig néhány hónappal a nyitást követően bezárt a Noel Tanya, hiszen a Bibic utcában található állatfarmot rövid idő alatt megkedvelték az érdiek és a környéken élők, mivel az rendkívül rendezettnek, tisztának és átgondoltnak tűnt. A tulajdonost is meglepték a felmerülő hiányosságok, de most minden erejével azon dolgozik, hogy újra nyithassa tanyáját.

Hasonló tartalmaink:

Kolonits Attila, a Noel Tanya tulajdonosa az ÉrdMost.hu-nak elmondta, hogy a júniusi hatósági ellenőrzések nyomán a tanyát át kell minősíttetni állatkertté, mivel a vadállataik (oroszlán, puma, tarajos sül, róka..stb) a törvények értelmében csak állatkertben, vagy cirkuszban tarthatóak.

Ennek kapcsán mindenkiben felmerül a kérdés, hogy a nyitás előtt ezt miért nem tudták a tulajdonosok, de Kolonits Attila erre válaszul elmondta, hogy családjával magánemberként, a szívükre hallgatva kezdtek állattartással foglalkozni és vállalják azt is, hogy a mai napig tanulják ennek minden fortélyát, nem csak az állatok tartását illetően, hanem a kapcsolódó adminisztrációt/engedélyeztetési rendszert is. – A nyitáskor a tőlünk telhető legnagyobb körültekintéssel próbáltuk körbejárni a törvényi kötelezettségeket, azonban a vadállatokra vonatkozó engedélyünk elbírálása még valóban folyamatban van – mondta a tulajdonos, aki hozzátette, hogy OKJ bizonyítvánnyal rendelkező állatgondozókat is fel kell venniük. - Hiába dolgoznak nálunk állatgondozók több éves gondozói múlttal, az állategészségügyi hivatal azt javasolta, hogy bővítsük a csapatunkat tapasztalt, kimondottan állatkerti állatgondozó végzettséggel bíró személlyel és általa/vele elérhetjük az állatkerti minősítést – hangsúlyozta Kolonits Attila.

Jelen pillanatban a Noel Tanya tulajdonosai minden erejükkel azon dolgoznak, hogy megszerezzék az állatkerti minősítést, azonban a jelentős anyagi veszteség okán az építkezésekkel nem haladnak olyan ütemben, mint azt szeretnék, ezért kedvelőiktől segítséget kérnek. A tanyának nagy szüksége van építő- és faanyagra a pumák és a struccok ketrecének bővítéséhez, valamint az orvosi szoba és a karantén kialakításához. Várnak takarmányt, zöldséget és húst is az állatok számára, de akár az otthoni frissen vágott fűvel is lehet segíteni (trágyamentes), ha valaki bezsákolja és elviszi a Bibic utcába. Kolonits Attila elmondta azt is, hogy önkéntes segítség is nagyon nagy hasznot tesz, így ha valaki kedvet érez gazolni, trágyázni, rendet tenni, őt is várják.

- Anyagi támogatásért is nagyon hálásak lennénk (számlatulajdonos Kolonits Attila, Unicredit Bank, számlaszám: 10918001-00000076-86370003), melyet számlával igazoltan természetesen száz százalékban az állatokra és a bővítésre fordítanánk – zárta szavait a tulajdonos, aki végül megköszönte az érdiek eddigi támogatását és pozitív hozzáállását.

További részletek az Érd FM 101,3 Köztünk Marad című műsorában lesznek hallhatók szombaton 15 órától. 

 

 

Címkék