Újabb szúnyoggyérítések

Június elseje óta tart a központi szúnyoggyérítési program, amelynek során a szakemberek eddig 376 ezer hektáron permeteztek. Ezen a héten további 58 ezer hektárt kezelnek. A Csepel-sziget és Budapest térségében is gyérítenek.

Hasonló tartalmaink:

Az elmúlt héten pótolták a korábban elmaradt kezeléseket Csorna és Dunaújváros térségében, a Dráva mentén, valamint Vas megyében és Pécsett. A mosoni, a mohácsi, a szekszárdi és a szolnoki régióban légi és földi szúnyoggyérítés zajlott. A helyenként jelentős mennyiségű csapadék következtében újabb lárvatenyésző-helyek alakultak ki, amelyek biológiai kezelése a Balatonnál, Szolnok térségében, a Szigetközben és a Dunaújvárosi térségben megtörtént.

Földi kémiai kezelést terveznek a Balaton parti településeken és a Tisza-tónál, Békés megyében és a Csepel-sziget térségében pedig teljeskörű légi és földi szúnyoggyérítésre kerül sor. Budapesten is megkezdődött a hét folyamán a központi szúnyoggyérítés, légi kémiai és lokális földi munkálatok egyaránt várhatóak.

A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a vérszívók ellen, valamint térképes ábrázoláson is látható a kezelt terület nagysága és az aktuális heti terv.

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

(Forrás: BM OKF, fotó: MTI)
 

Címkék