Megvan a forrás az iskolaépítésekre

A kormány döntése értelmében megvan a forrás a Kós szakképző, a Batthyány és a Teleki iskola átépítésére, valamint a szakrendelő régi szárnyának felújítására, és a Topoly utcai koncentrált szociális intézmény kialakítására – jelentette be dr. Aradszki András országgyűlési képviselő az Érd TV Párbeszéd EXTRA című műsorában.

Hasonló tartalmaink:

A kereszténydemokrata képviselő hozzátette: nagyon fontosnak tartja az ipari park megépülését.
– Remélem, hogy egy kompromisszumos megoldással biztosítani tudjuk, hogy az érdiek helyben is találjanak munkalehetőséget – mondta az államtitkár, aki nagyon fontosnak tartja az érdi csomópontok, gyűjtőutak felújítását, a balesetveszélyt csökkentő átalakítását is.

– Ha e beruházásokkal kapcsolatban is megszületnek a döntések, és el tudjuk kezdeni a munkát, a következő esztendőkben hatalmas fejlődés zajlik majd le a városban – mondta a politikus.

Aradszki András beszélt arról is, hogy a 2018-as a versenyképesség költségvetése lesz. Az energiaügyért felelős államtitkár elmondta: a magyar gazdaság jó állapotban van, a munkanélküliség 5 százalék alatti, és 66,7 százalékos a foglalkoztatási arány. Hazánk jobb eredményt ért el, mint az uniós átlag – jegyezte meg.

– Továbbra is 3 százalék feletti gazdasági növekedést prognosztizál a költségvetés, továbbra is 2 százalék alatti lesz az infláció, és 3 százalék alatti lesz a költségvetési hiány. Ezek olyan dolgok, amelyek a vállalkozásokat ösztönzik a befektetésre, munkahelyteremtésre. Ma már nem arról van szó, hogy az olcsó munkaerő miatt vagyunk versenyképesek, hanem arról, hogy a munkabér növekszik, és a tudást értékelő környezet jön létre – tette hozzá Aradszki András, megjegyezve: az adócsökkentés is tovább folytatódik.

A családtámogatásokról szólva a politikus elmondta: a kétgyermekes családok adókedvezményét tovább növelik, az ingyenes étkeztetést továbbra is biztosítja a kormányzat, és szeretnék kiterjeszteni a gyerekvállaláshoz kapcsolódó egyéb kedvezményeket, hogy a fiatalok merjenek bátran gyermeket vállalni.

– Ez a magyar jövő útja. Amikor az illegális bevándorlással szemben fellépünk, azért tesszük, mert úgy gondoljuk, hogy a magyar identitást, kulturális hátteret, a nemzet és a Kárpát-medence egységes kohézióját nem szabad a bevándorlással veszélyeztetni – hangsúlyozta.

– Nagy vita folyik az unión belül az illegális bevándorlás kezelésével kapcsolatban; látható, hogy egyre többen azon az állásponton vannak, hogy csak az arra jogosult menekülteket szabad beengedni – jegyezte meg Aradszki András, hozzátéve: a befektetők szívesebben jönnek olyan országba, ahol nyugalom és béke van, kedvezőek a gazdasági körülmények, és becsülik a munkát.

Az átlátható kampánytevékenység érdekében javasolt kormánypárti törvénymódosítással kapcsolatban, amit az ellenzék elutasított, Aradszki András úgy fogalmazott: az ő szemében azok, akik nem szavazták meg a módosítást, elfogadják a korrupciót.

(fotón a tervezett Topoly utcai koncentrált szociális intézmény látható)

 

 

Címkék