Komédia a Kőrösiben

Ezen a héten tartja immár hagyományos színjátszó táborát a Kőrösi iskola. Az idei napközis táborban a három pösze lányról szóló vásári komédiát tanulják meg és adják elő a gyerekek, akik maguk készítik a díszletet is.

Hasonló tartalmaink:

Az iskola színjátszó táborának több éves hagyománya van, és óvodásoktól az egyetemistákig minden korosztályból érkeznek gyerekek, hogy együtt töltsenek egy vidám hetet, amibe nemcsak a szereptanulás, színjátszás, hanem a díszletkészítés, a játék, a mese és a kirándulás is belefér.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mint Nagyné Balázs Gabriella drámapedagógus, a tábor vezetője elmondta, nem elvárás, hogy a gyerekek szóról szóra tudják a szöveget; elég, ha beleélik magukat a szerepükbe, és ha épp nem jut eszükbe egy-egy szó, kifejezik magukat egy másikkal.  Ez a szókincsfejlesztés fontos formája – tette hozzá.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A gyerekek pénteken a szülőkből álló közönség előtt adják elő a darabot. Aki nem szeretett volna szerepelni, annak is akad teendője bőven, hiszen el kell készíteni a díszleteket is. Vannak olyan gyerekek, akik szívesebben végeznek háttérmunkát, és közben remekül szórakoznak, hallgatva a vásári komédiát. Aki pedig szívesen szerepel, az gyakorlatot, magabiztosságot szerez ez alatt az öt nap alatt, és bátrabban fog kiállni az osztály elé a jövő tanévben.

 

 

 

Címkék