Javaslatokat várnak, ki kapja az Érd Diákságáért Díjat

2017-től minden év szeptemberében átadják az Érd Diákságáért Díjat, melynek odaítéléséről az Érdi Ifjúsági Önkormányzat dönt az érdiek javaslatai alapján. A jelöltek nevét és méltatását mától lehet eljuttatni az ifjusagi.onkormanyzat@erd.hu e-mail címre – jelentette be Fodor Enikő, diák-alpolgármester. 

Hasonló tartalmaink:

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. március 15-én hozta létre az Ifjúsági Önkormányzatot. Az érdi diákok éltek a lehetőséggel, hiszen immár két éve részt vesznek a választáson, és bizalmat szavaznak azoknak, akik reményeik szerint a legjobban képviselhetik az érdekeiket. Sikeres működésük jól példázza a közösségért tenni akaró, öntudatos és felelősségteljesen gondolkodó fiatalság meglétét.

Urbán Jonatán diák-polgármester az Érd Diákságáért Díj megalapítását kezdeményezte idén március 15-én azzal a céllal, hogy az érdi ifjúságért legtöbbet tevékenykedő személyek a diákképviselő-testület döntésén alapuló, városi rangú elismerésben részesülhessenek, tekintettel arra, hogy álláspontjuk szerint sokan vannak, akik csendben, elismerést nem várva tesznek a diákok közösségéért, és ők azok, akik talán tudtukon kívül az igazi erőt jelentik – emlékeztetett Fodor Enikő.

A diák-alpolgármester hangsúlyozta, hogy a díjat a diákképviselő-testület évente azoknak a személyeknek vagy közösségeknek adományozza, akik az adott évben a legtöbbet tették az érdi diákok közösségéért.  -Nem részesíthető a díjban az Ifjúsági Önkormányzat hivatalban lévő tagja, vagy politikai tisztséget betöltő személy. Az elismerés odaítélésére az ifjúsági önkormányzat tagjánál legkésőbb szeptember 15-ig bármely érdi lakos javaslatot tehet, melyet indokolnia kell – emelte ki.

Az elismeréssel gravírozott üveg-plakett és 100.000 forint pénzjutalom jár együtt.

Az elismerés átadására az ifjúsági önkormányzati választás eredményhirdetésének napján (szeptember 29.), azaz az Érdi Diákság Napján kerül sor. Az elismerést a leköszönő diákpolgármester és Érd Megyei Jogú Város polgármestere adja át.

 

Címkék