Negyvennégyen sakkoztak

Az Érdi VSE és az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola már ötödször rendezte meg a térség általános iskolás diákjainak sakkversenyét. A hat iskolából összesen negyvennégy diákkal tartott viadalon fiúk és lányok egymás ellen játszottak partikat, de eredményeiket külön számolták, s nyolc kategóriában hirdettek győztest.

Hasonló tartalmaink:

A cél elsősorban a sakk megszerettetése és hogy a gyerekek egymással találkozzanak, sikerélményük legyen – mondta Horváth Péter, az Érdi VSE sakk szakosztályának vezetője, a verseny szervezője.

A versenyen a Vörösmarty Mihály Gimnáziumból, a Bolyai János Általános Iskolából, a Marianum Általános Iskolából, az Érdligeti Általános Iskolából, a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumból, és természetesen a házigazda Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskolából vettek részt diákok.

A svájci rendszerben zajló küzdelmek öt fordulón keresztül zajlottak. Az I. korcsoportban a fiúknál Nagy Levente (Érdligeti), a lányoknál Körmendi Lili (Batthyány) győzött. Az eggyel idősebbeknél Nagy Botond (Érdligeti) és Demeter Jázmin (Bolyai) nyert. A III. korcsoportban Havasi Benjámin (Marianum) és Bajóti Lili Kökény (Bolyai) végzett az élen, míg a legidősebbeknél két vörösmartys, Micskó Máté és Horváth-Szulimán Szófia lett az aranyérmes.

Az iskolák összesített eredménye alapján az Érdligeti bizonyult a legjobbnak a Marianum és a Bolyai előtt.

– Ez az első sakkversenyem. Otthon szoktam játszani élvezetből. Nem gondoltam, hogy versenyre is fogok járni, de most mégis gondoltam, hogy eljövök. Izgalmas partik voltak, az egyiken könnyen kaptam ki, de a többi nagyon izgalmas volt – mondta Damsits Bence Levente, a Vörösmarty diákja, aki testvérével, Dáviddal vett részt a viadalon. – Nekem is ez az első sakkversenyem. Volt három hosszú meccsem, ott kikaptam, de egy rövid meccsen sikerült győznöm – mesélte Dávid.

Jankó Kíra, az Érdligeti ezüstérmesként végző diákja elmondta: tanárnál nem sakkozik, az öccse szerettette meg vele ezt a játékot.
– Tetszik a sportág, csak én kézilabdázom, de nagyon szívesen mennék ilyen versenyekre – tette hozzá.

– Mint a nálunk megjelenő összes sportág esetében, itt is az utánpótlás-nevelés segítése a célunk – mondta a Batthyány igazgatója, Rozgonyi János, hozzátéve: iskolájukban két kolléga tanít táblajátékokat, külön az alsó és a felső tagozatosoknak.

Eredmények:
I. korcsoport, fiúk:
1. Nagy Levente (Érdligeti), 2. Jankó Erik Dominik (Gárdonyi), 3. Damsits Ádám (Marianum), 4. Orbán Soma (Bolyai), 5. Bajóti Andros Csoma (Bolyai), 6. Szalai Richárd Henrik (Batthyány), 7. Varga Csaba (Bolyai), 8. Tündik Áron (Bolyai), 9. Havasi Donát (Marianum)

I. korcsoport, lányok: 1. Körmendi Lili (Batthyány), 2. Szabó Zsófia (Bolyai), 3. Kovács Villő (Marianum)

II. korcsoport, fiúk: 1. Nagy Botond (Érdligeti), 2. Tóth Andor (Bolyai), 3. Pintér Vilmos (Érdligeti), 3. Benkő Zétény (Bolyai), 5. Szandi Péter (Bolyai), 6. Bojtár Zénó (Batthyány)

II. korcsoport, lányok: 1. Demeter Jázmin (Bolyai), 2. Szabó Henrietta (Batthyány), 3. Orbán Flóra (Bolyai), 4. Skrabák Éva (Érdligeti), 5. Orlai Boglárka (Batthyány)

III. korcsoport, fiúk: 1. Havasi Benjámin (Marianum), 2. Szentgyörgyi András (Batthyány), 3. Jánosi Attila (Érdligeti), 4. Szíjártó Mátyás (Marianum), 5. Vitányi Márk (Érdligeti), 5. Damsits Dávid (Marianum), 7. Hermann András (Batthyány)

III. korcsoport, lányok: 1. Bajóti Lili Kökény (Bolyai), 2. Jankó Kíra (Érdligeti), 3. Novák Sára (Érdligeti), 4. Vellai Boglárka (Batthyány), 5. Kovács Jolán (Marianum)

IV. korcsoport, fiúk: 1. Micskó Máté (VMG), 2. Szíjártó Zoltán (Marianum), 3. Zalavári Gergely (Marianum), 4. Galgóczi Ágoston (VMG), 5. Damsits Bence Levente (VMG)

IV. korcsoport, lányok: 1. Horváth-Szulimán Szófia (VMG), 2. Pup Lili (Marianum), 3. Kovács Katalin (Marianum)

Iskolás versenye: 1. Érdligeti Általános Iskola, 2. Marianum Általános Iskola, 3. Bolyai Jánosi Általános Iskola, 4. Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola, 5. Vörösmarty Mihály Gimnázium, 6. Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium

 

Címkék