Jönnek az új típusú bölcsődék, nő a finanszírozás

Jelentősen emelik a bölcsődék finanszírozását jövőre: a 2018-as költségvetésben két és félszer akkora összeg áll majd rendelkezésre: az idei 16,5 milliárd forinthoz képest 36,6 milliárd forint – jelentette be Novák Katalin szombaton Budapesten, a Ringató egyesület családi napján.

Hasonló tartalmaink:

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a hetedik alkalommal megrendezett Ezer család énekel című rendezvényen azt mondta, a három év alatti gyereket nevelőknek, ha mindkét szülő dolgozik, sokat jelenthet a stabil bölcsődei ellátás. Ezért döntött úgy a kormány, hogy átalakítják, rugalmasabbá és hozzáférhetőbbé teszik a rendszert, és új típusú – a hagyományos mellett mini, családi és munkahelyi – bölcsődéket hoznak létre.

Az államtitkár a megnyitó után az MTI-nek elmondta: szerdán kezdi tárgyalni az Országgyűlés a jövő évi költségvetést, ami a munkából élők költségvetése lesz.
Tovább szeretnék erősíteni 2018-ban a munkából élő kisgyermekes családokat, ezért ezután is biztosítják például a gyed extrát, valamint jövőre minden eddiginél többet, 79 milliárdot fordítanak ingyenes gyermekétkeztetésre – emelte ki.

Felidézte: januárban pozitív változásokat vezettek be a bölcsődei felvételi eljárásnál, a felvételkor a nagycsaládok, a gyermeküket egyedül nevelők, valamint a védelembe vett gyerekek előnyt élveznek.

(MTI, kormany.hu, fotó: Bruzák Noémi/MTI)

Címkék