Ötvenen szavaltak

Ötven fiatal mérettetett meg  a Szepes Gyula Művelődési Központban megtartott Bíró András vers- és prózamondó versenyen. A 2004-ben alapított, a szép és igényes magyar beszédet népszerűsítő vetélkedőre ezúttal még Komáromból is érkezett versenyző.

Hasonló tartalmaink:


Idén május 3-án lett volna 94 esztendős városunk valaha volt egyik leghíresebb lakója: Bíró András író, költő és műfordító, aki annak idején még feleségével közösen álmodta meg az azóta már tradícióvá lett vers- és prózamondó versenyt.

A diákok többsége ugyan a  a város és a környék iskoláiból jött, de mivel a versenyt az interneten is meghirdették, volt távolabbról érkezett induló is. A megmérettetés két korcsoportban zajlott és, mint azt a zsűri elnöke elmondta, mindössze egy kérésük volt a fiatalokhoz, hogy kortárs illetve huszadik századi szerzők műveiből válogassanak.

Amíg a résztvevők inkább a küzdelmet és a győzelem lehetőségét látták a versenyben, addig a kiíró célja elsősorban az volt, hogy időről időre ráirányítsa a figyelmet az irodalom nélkülözhetetlen mivoltára.

Címkék