Európa-bajnok az érdi szumós

Az Érdi Spartacus SC szumósa, Molnár Tamás aranyérmet nyert a Grúzia fővárosában, Tbilisziben rendezett Európa-bajnokságon.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Spartacus életében ez a hétvége a leghúzósabbak közé tartozott – fogalmaz az egyesület közleménye. – Mint ismert, az érdiek hét sportolója vett részt a grúziai kontinensviadalon, miután Pataki Sámuelnek sérülés miatt le kellett mondania a szereplést. Az április 22. és 24. között rendezett szumó Európa-bajnokságon Molnár Tamás lett az U21-es korosztály győztese, de mellette U23-ban bronzérmesként zárt, csapattársai közül Kovács Bence az U21-eseknél szerzett egy ezüstérmet, míg Buzás Patrik és Tamás Patrik egyaránt harmadik helyen végzett súlycsoportjában. Az U23-asoknál Nagy Péter is a dobogó legalsó fokára állhatott, míg Délceg József a pontszerző, ötödik helyen végzett. Az egyéni versenyek mellett a fiú válogatott csapat bronzérmes lett Molnár Tamással és Délceg Józseffel a soraiban.

0426_sumo_birkozas_2

Az egyesület birkózói vasárnap Mezőfalván vettek részt a területi bajnokságon, ahonnan tizenhat érmet hoztak (nyolc arany-, két ezüst- és hat bronzérmet). A diák I. és II. korcsoportos, valamint serdülő területi viadalokról lehet az országos bajnokságon való indulásra jogot szerezni, az érdiek részéről Bori Richárd, Gazsi Máté, Gyenes Bence, Hermann Norbert és Narancsik Bence a diák II. korosztályban aranyérmes lett, míg Kaszás Lilla a fiúk között versenyezve szerezte meg a második helyet, mint ahogy a bronzérmesként végző testvére, Elza is, de Krokavecz Mátyás ezüst-, Bákai Ferenc pedig bronzéremnek örülhetett, valamint Finta Patrik egy ötödik helyet hozott még.

A diák I.-ben Karcagi Demjén Zoltán révén lett aranyérmese az érdieknek, valamint Krausz István és Feik Lázár  is harmadik lett. A serdülők között Nagy Gergely és Nedvig Máté is a dobogó legmagasabb fokára állhatott, valamint Madarassy Zoltán és Finta Vivien is harmadik helyet szerzett.

Ami a folytatást illeti, az érdiektől Mezei Dárius megszerezte az indulási jogot, így ott lesz a belgrádi serdülő-Európa-bajnokságon, ahová másodikként jutott ki.

 

 

Címkék