Idén is Kihívás Napja: várják a jelentkezőket

Május 31-én tartják a Kihívás Napját, Magyarország legnagyobb szabadidősport-rendezvényét, amelyre várják önkormányzatok, munkahelyek, iskolák, médiacsapatok, tűzoltóságok jelentkezését.

Az eredetileg Challenge Day néven ismertté vált játékban a világon hazánkkal együtt  legalább 50 ország városai, falvai vesznek majd részt.  A Kihívás Napja imár 26. alkalommal kerül megrendezésre hazánkban: eddig 1596 hazai település vett részt az eseményen, és 8 millió ember játszott a Kihívás Napján – olvasható a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján.

A szervezők célja, hogy kedvet teremtsenek a mozgásban gazdag életmódhoz, a rendszeres sportoláshoz. Ehhez várják települések (önkormányzatok), oktatási intézmények, tűzoltó-parancsnokságok, munkahelyek, médiacsapatok jelentkezését.

Érd is részt vett tavaly a Kihívás Napján: a Batthyány iskolában tollaslabdáztak és asztaliteniszeztek a jelentkezők, az iskola diákjait pedig e két szer mellett akadálypálya is várta. Összesen 370-en kapcsolódtak be a május 25-én 00 órától éjjel 23 óráig tartó programba.

Az érdi sportiskola mellett a Pumukli óvoda is részt vett egy kihívás napi rendezvényen: a gyerekeknek az Érd Arénában szervezek egy sportnapot, melynek keretében megnézték az intézményt, és egy tornafoglalkozáson is részt vettek.

További információ és jelentkezés az idei Kihívás Napjára itt.

Címkék