El Clásicók a megye háromban!

Huszonegy labdarúgómeccset tartanak a térség csapatainak a hétvégén, a másodosztályú Budaörs a Dorogi FC-t fogadja Tatabányán, az Érdi VSE a VLS Veszprémet az NB III Nyugati csoportjában, ahol a Diósd a Gyirmót II-höz látogat. A Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjában két el Clásicót tartanak, az Érdi VSE második csapata a Tárnok KSK, a listavezető Diósdi TC a Sóskút SKE vendégeként lép pályára.

Hasonló tartalmaink:

Meg kell állítani a robogó Dorogot. A Merkantil Bank Liga NB II-ben már a 31. fordulót rendezik. A Budaörs hazai pályáján, Tatabányán fogadja az elmúlt nyolc meccsén veretlen (öt győzelem, három döntetlen) Dorogi FC-t, amely nem csak hogy nem kapott ki, ezen a nyolc meccsen még gólt sem eredményezett az ellenfeleknek, igaz, azért a gólcsap sem nyílt ki, hiszen ez idő alatt tízszer voltak eredményesek a dorogiak.

Ezzel szemben a budaörsiek ígéretes idénykezdete után kisebb hullámvölgybe került Bognár György együttese, hiszen elmúlt öt meccsükön nem tudtak nyerni, viszont csak kétszer kaptak ki három döntetlen mellett. Sőt, Sajbán Miklósék a középpályás Nyíregyházának 95. percben szerzett góljával még „edzőt is buktattak”, hiszen a nyírségieknél lemondott az októberben kinevezett vezetőedző, Véber György. A Budaörs ha otthon tartja a három pontot, akkor akár a tizennegyedik helyre is előreléphet.

Merkantil Bank Liga NB II, 31. forduló
04.23., 17.00:
Budaörs–Dorogi FC

Nem léphet meg az ETO. Avagy nyerni kell! Az NB III Nyugati csoportjának 28. fordulója előtt az Érdi VSE a Csornai SE elleni vereség után ötpontos hátrányba került a bajnoki cím megszerzéséért folytatott csatában az ETO FC Győrrel szemben. Ellenben Limperger Zsolt együttesének előnye így is tizenegy pont a harmadik FC Ajkához képest. Az érdiek a 28. körben a tizenharmadik helyen álló VLS Veszprémet látják vendégül az Ercsi úti sporttelepen, amelyet ősszel, idegenben 2–1-re győztek le. Az érdiek hazai pályán nyolcszor nyertek egy döntetlen és három vereség mellett, ezzel szemben a vendégek idegenbeli mérlege három győzelem, három döntetlen és hat vereség, s mindössze hatszor voltak eredményesek a hazai környezeten kívül.

Kiesik a Diósd? Az elmúlt hetek eredményei után szinte a lehető legminimálisabbra csökkent a Diósd NB III-as tagságának megőrzésére, hiszen Nahóczky Attila csapata elmúlt hét meccsén kikapott, a Hévíz ellen öngóllal nyert. Még rosszabb a kép, ha azt írjuk, hogy elmúlt tizennégy meccsükön csupán ezt a három pontot gyűjtötték össze. S ugyan a Gyirmót FC Győr második csapata nem legyőzhetetlen ellenfél, de a sérülésektől és eltiltásoktól tizedelt érdiek is megszenvedtek a Rába-parti városban. Az említett Veszprém hiába tizenharmadik, helyezése egyelőre nem ér biztos bennmaradás, a tizenkettedik, s harminc egységet szerző Csepel FC tizennégy pontos előnyben van a Diósddal szemben, így Botlik Dánieléknek kötelező a győzelem, ha szeretnének a harmadosztályban maradni.

NB III, Nyugati csoport, 28. forduló
04.22., 17.00:
Érdi VSE–VLS Veszprém
04.23., 11.00: Gyirmót FC Győr II–Diósd

Kell a bravúr! A Pest megyei élvonalban szereplő Százhalombatai LK-nak jól megy a hetedik helyezett ellen, legalábbis ezt mutatja, hogy legutóbb hazai pályán 3–0-ra verte az SZLK a Taksony SE-t, de hogy még egyszer összejön-e Gálvölgyi István csapatának egy hasonló bravúr, az az FC Dabas II elleni mérkőzésen kiderül, hiszen a taksonyiak zakójával a dabasi második csapat lépett a hetedik helyre.

Pest megyei I. osztály, 24. forduló
04.22., 16.00:
FC Dabas II–Százhalombattai LK

Folytatódik a szappanopera? A csata biztosan, de hogy a fordulatok folytatódnak-e a Pest megyei másodosztály déli csoportjában arról a Tököl VSK második csapata ellen idegenben pályára lépő, s az első helyről a múlt héten (ismét) leszoruló Törökbálinti TC, valamint a Gyáli BKSE vendégeként játszó Fémalk-Dunavarsányi TE gondoskodik.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 24. forduló
04.23., 16.00:
Tököl VSK II–Törökbálinti TC

EL CLÁSICO! KETTŐ IS! Véletlen lenne, hogy egy hétvégén játsszák a Real Madrid–FC Barcelona mérkőzést és a Tárnok KSK–Érdi VSE II, valamint a Sóskút SKE–Diósdi TC rangadókat? Aligha… A Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjának 21. fordulójában két klasszikust is rendeznek. A Tárnok KSK és az Érdi VSE II találkozója nem csak presztízsharc lesz, mivel a tárnokiak negyedikek, az érdiek ötödikek a tabellán, s vendég siker esetén pontszámban behozzák a riválist. Ennél valamivel egyértelműbb a Sóskút SKE–Diósdi TC mérkőzés, hiszen a sóskútiak a tabella tízedik helyén szerénykednek, míg a diósdiak azonos pontszámmal, de két meccsel kevesebbet játszva állnak a tabella élén az FC Dabas harmadik csapatával.

A felnőtt férfi mérkőzések mellett a nőknél a megyei háromnegyed pályás bajnokságban csak május 4-én rendezik a tárnokiak és érdiek összecsapását, de a Törökbálinti LASE Ócsán vendégszerepel.

Az utánpótláscsapatoknak pedig tizenhárom meccset rendeznek, valamint a Tárnok KSK és Tárnok Bolha pályáin U7-es és U9-es Bozsik-programokat tartanak.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 21. forduló
04.22., 16.00:
Tárnok KSK–Érdi VSE II
04.13., 16.00: Sóskút SKE–Diósdi TC
A Dunafüred-Százhalombatta szabadnapos a fordulóban

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, Nyugati csoport, 14. forduló
04.22., 10.00:
Ócsa VSE–Törökbálinti LASE
A 14. fordulóban rendezett Tárnok KSK–Érdi VSE mérkőzést 05.04-én rendezik.

U19, NB III, Közép A-csoport, 22. forduló
04.22., 12.00:
Budaörs–TFCE Tatabánya

U19, NB III, Közép C-csoport, 22. forduló
04.22., 13.00:
Törökbálint–TFSE-Hegyvidék

U19, NB III, Középnyugati csoport, 22. forduló
04.23., 12.00:
Százhalombattai VUK SE–Csepel FC SE
Az Érdi VSE–Martonvásár Mustang mérkőzést 05.04-én, a Diósd–Gárdony-Agárdi Gyügyfürdő mérkőzést 05.17-én rendezik.

U17, NB III, Közép A-csoport, 22. forduló
04.22., 10.00:
Budaörs–TFCE Tatabánya

U17, NB III, Közép C-csoport, 22. forduló
04.22., 15.00:
Törökbálint–TFSE-Hegyvidék

U17, NB III, Középnyugati csoport, 22. forduló
04.23., 10.00:
Érdi VSE–Martonvásár Mustang
04.23., 10.00: Százhalombattai VUK SE–Csepel FC SE
A Diósd–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő mérkőzést 05.17-én rendezik.

U15, NB II, Középnyugati csoport, 24. forduló
04.22., 12.00:
Szigetszentmiklós–Diósd
04.22., 12.00:
Érdi VSE–Dunaújvárosi PASE Akadémia
04.23., 11.00: Budafoki LC–Törökbálint
A Budaörs szabadnapos a fordulóban.

U14, NB II, Középnyugati csoport, 24. forduló
04.22., 10.00:
Szigetszentmiklós–Diósd
04.22., 10.00: Érdi VSE–Dunaújvárosi PASE Akadémia
04.23., 09.00: Budafoki LC–Törökbálint
A Budaörs szabadnapos a fordulóban.

Címkék