Az egészséges életmódtól az internetig

Az idősödő nyugati civilizációról és ennek hatásairól szólt az Érdi Szenior Akadémia első előadása, melynek résztvevői tanácsokat is kaphattak a mindennapi életvezetéshez. Az Idősügyi Tanács és a Zsigmond Király Egyetem együttműködésének köszönhetően tavasszal még három ingyenes előadást hallgathatnak meg az időseknek.

Hasonló tartalmaink:

A Zsigmond Király Egyetem Szenior Akadémiájának előadásai rendkívül sokféle témát ölelnek fel, az idősek szociális helyzetétől az internetig, a munkalehetőségektől az életkor meghosszabbításával kapcsolatos elméletekig. Városunkban a program beindítására az Idősügyi Tanács tett javaslatot a közgyűlésnek, és a képviselők is támogatták.

Az Érdi Szenior Akadémiának nyolc előadása lesz. Tavasszal négy előadást hallgathatnak meg az idősek: két előadást áprilisban, kettőt pedig májusban. A visszajelzésekből kiderül majd, milyen további témákra van a legnagyobb érdeklődés – mondta el az Érd TV-nek Simó Károly alpolgármester, az Idősügyi Tanács elnöke.

Az első előadást dr. Jászberényi József, a Zsigmond Király Egyetem felnőttképzési igazgatója tartotta, Idősödő világ címmel. Az idősödő nyugati civilizációról és hatásairól, illetve a magyar társadalom egyes korosztályainak növekedéséről és fogyásáról beszélt, és tanácsokat is adott az idősek mindennapi életéhez.
Mint hangsúlyozta: 2050-re Magyarország lakosságának több mint a fele 50 év feletti életkorú lesz.

 

A következő előadás április 26-án lesz: ekkor az alapvető számítógépes és internetes ismereteket sajátíthatják el a jelenlévők. A május 17-i, harmadik előadáson az időskori étkezésről tudhatnak meg többet, a negyediken pedig arról hallhatnak, hogy miként lehet az okostelefonokat, tableteket és más  eszközöket a tanulás szolgálatába állítani.

A délután 3 órakor kezdődő ingyenes előadásokra várnak minden érdi és Érd környéki 50 év feletti érdeklődőt. Azok a szenior hallgatók, akik minden előadáson részt vesznek, oklevelet kapnak.

szenior-plakát

Címkék