Hősök a Live Street Art-on

A Szepes Gyula Művelődési Központ és az Érdi Ifjúsági Önkormányzat május 13-án élő festést hirdetett az érdi főtérre a street art témakörben mindazok számára, akik kedvet és elhivatottságot éreznek a műfajjal kapcsolatban, van mondanivalójuk egyénileg vagy csapatban. Az egész napos rendezvény sztárvendége a Hősök együttes. 

Hasonló tartalmaink:

Divatba jött Magyarországon is a falfestés – nem az öncélú és kisajátító tagelés -, hanem a dekoratív, látványos képek megszületése a város omladozó, kopottas falain.

Úgy tűnik, hogy egyre nagyobb teret nyer (szó szerint) az a nemzetközi kezdeményezés, hogy az üres, unalmas (tűz)falakat tehetséges művészekre bízzák, hogy ők a munkájukkal szépíthessék, színesíthessék a városokat. Érdemes megnézni ezeket az előtte vs. utána képeket a Bored Panda jóvoltából, remekül bemutatják, hogy Athéntől Budapestig, Poznantól Mexikóig mennyit javítottak az összképen az utcaművészek alkotásai.

Mindez élőben is látható lesz bárki számára, aki május 13-án ellátogat a Érd főterére és a sétányra. A fő attrakció persze az élő faldekorálás lesz, ahol a „fogyasztói társadalom szemben a közösség és kapcsolatok” témakörben pályázott résztvevők közül a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotások élőben is létrejönnek a kb. 3×2 méteres faldarabokon.
Mialatt a versenyzők festenek, kísérőprogramként DJ-k, extrém biciklis bemutatók és különleges zenei produkciók színesítik az amúgy is sokszínű programot. A nap zárásaként és betetőzéseként a népszerű Hősök hip-hop formáció ad élő koncertet.

A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Színpadi programok:
10:00-14:00: Dj Hanzee
14:00-16:00: Dj Slanki
16:00-18:00: Dj Future
18:45-20:45-: Vinyl Warriorz
20:45-21:45: Hősök koncert

Egyéb programok (14.00-20.00):
- Parkour Show
- Beatbox Show
- Break Dance Show
- Flatland BMX bemutató

 

Címkék