Föld napja a főtéren

Két nagyszabású rendezvénnyel ünnepli Érd a Föld napját: a főtéren pénteken öko-akadályverseny várja a gyerekeket, az Ö.t.h.é.t. Egyesület szervezésében, míg szombaton a Magyar Földrajzi Múzeum rendez családi napot, játékokkal, előadásokkal, filmvetítéssel és kézműveskedéssel.

Hasonló tartalmaink:

Hetedik alkalommal ünnepli gyermekeknek szóló rendezvénnyel a Föld napját Érd városa. Az önkormányzat és az Ö.t.h.é.t. Egyesület Pest Megyei Tagozata, illetve együttműködő partnereik április 21-én, kilenc és fél egy között öko-akadályversenyre várják az óvodásokat, iskolásokat a főtérre.

– Ez a rendezvény több újdonságot is tartogat az előző éviekhez képest: korábban főleg a szelektív hulladékgyűjtés köré szerveződött az esemény, míg most a tudatos vásárlás és energiafelhasználás is nagy szerepet kap öko-akadályversenyünkön – tudtuk meg Bada Zoltántól, az Ö.t.h.é.t. Egyesület Pest Megyei Tagozatának elnökétől. A rendezvény főszervezője elmondta azt is: április közepéig közel hétszázan jelentkeztek az érdi iskolákból, óvodákból.

– Természetesen nemcsak iskolai és óvodai csoportokat várunk: bárkit örömmel látunk a főtéren – tette hozzá Bada Zoltán, aki elárulta azt is: az akadálypálya tíz állomást foglal majd magában.

– Mindenkit megjutalmazunk, aki végigjárja ezt a tíz állomást, a legjobbak pedig érmet is kapnak – mondta a főszervező, aki azzal zárta szavait: a rendezvényre ellátogat a gyerekek régi ismerőse, Pingvin Pityu is.

Hallgassa meg interjúnkat a rendezvény részleteiről Bada Zoltánnal, az Ö.t.h.é.t. Egyesület Pest Megyei Tagozatának elnökétől.

465014_A Föld napja a főtéren

Címkék