Az érdi nevelés mentett pontot

Vegyes a felhozatal… A másodosztályban a 95. percben hozta döntetlenre meccsét a Budaörs a Nyíregyháza vendégeként, a harmadosztályban a térség csapatai pont nélkül maradtak, a megye élvonalban értékes győzelmet aratott a Százhalombattai LK, míg a megye kettő déli csoportjában ismét váltás volt az élen. A hétvége labdarúgóeredményei.

Hasonló tartalmaink:

A Merkantil Bank Liga NB II 30. fordulójában a Budaörs a tavaszi idénynek a feljutás reményében nekivágó Nyíregyháza Spartacushoz látogatott, ám a szabolcsi együttes az elmúlt meccsek eredménytelensége után lemondott a feljutásról, hiszen csak a tizennegyedik helyről várta a Bognár György együttese elleni mérkőzést.

Az első percekben a vendégek akarata érvényesült, ám a kezdeti helyzetek nem hozták meg az előnyt, majd a hazaiak is belelendültek, s a szünet előtti utolsó percben egy beadásra érkezett Rudolf Gergely, aki az üresen álló kapuba passzolt, ezzel egygólos (lélektani) előnnyel mehetett a szünetre a Nyíregyháza, de a fordulás után a budaörsiek sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám sokáig nem akart összejönni az egyenlítés. Viszont a játékvezető ötperces hosszabbítása után megmaradt a remény, ezzel pedig már élni tudtak a vendégek, akik Tányéros Ádám felívelése után az érdi nevelésű Sajbán Miklós góljával a 95. percben egyenlítettek, s pontot mentettek.

Merkantil Bank Liga NB II, 30. forduló
Nyíregyháza Spartacus–Budaörs 1–1 (1–0)
Gólszerzők: Rudolf (44.), ill. Sajbán Miklós (95.)

Az NB III Nyugati csoportjában hiába volt végig mezőnyfölényben a tabella második helyén álló Érdi VSE a kiváló formában lévő, s az ötödik helyre feljövő Csornai SE ellen, Limperger Zsolt együttese három hazai helyzetből két gólt kapott, s 2–1-es vereséget szenvedett. Részletek ide kattintva!

Az Ajkának jól megy az Érdi Járásban. A Diósd azt az FC Ajkát fogadta, amelytől a tavaszi idénynyitón az érdiek hazai pályán – kettős emberhátrányban – 4–1-es vereséget szenvedtek. Az Ajka most sem kegyelmezett, s a 12. percben Kovács Gábor zörgette meg a hazai hálót, majd Lőrinczy Attila is eredményes volt. A fordulás után sem állt le a Veszprém megyei csapat, amely Csemer Gyula és Kovács Gábor (második) góljával a 62. percben már 4–0-ra vezetett, majd a 88. percben Slezák Richárd még szépített, de Nahóczky Attila gárdája így is kikapott. A biztos bennmaradást jelentő 12. helyhez képest tizennégy pont a hátránya a diósdiaknak, de a 13. helyen álló VLS Veszprém előnye is tizenkét pont, viszont ez nem ér harmadosztályú tagságot, mert az NB III három csoportja közül a leggyengébb 13. helyezett is kiesik, ebben a mutatóban pedig keleten a 34 egységet gyűjtő REAC, a Közép csoportban pedig a 31 pontos Várfürdő-Gyulai Termál FC is megelőzi a Veszprémet.

NB III, Nyugati csoport, 27. forduló
Csornai SE–Érdi VSE 2–1 (2–0)
Gsz.: Kerékgyártó (32.), Weitner (34.), ill. Palásthy (79.)

Diósd–FC Ajka 1–4 (0–2)
Gsz.: Slezák (88.), ill. Kovács Gábor (12., 62.), Lőrinczy (27.), Csemer (51.)

A sírból hozza vissza a Batta? Megindult a Pest megyei elsőosztályban a Százhalombattai LK. Gálvölgyi István csapata a bajnokság 23. körében magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott hazai környezetben a Taksony SE ellen, miután az SZLK már a 18. percben Somogyi Tibor góljával vezetett, majd a második félidőben előbb Késmárki Kristóf, majd a 92. percben Herczeg Simon is eredményes volt. A százhalombattaiak szeptember 4. és március 26. között nem nyertek meccset, ám a Kisnémedi MSE elleni győzelem óta egy vereség mellett egy döntetlent és egy győzelmet értek el, igaz, tizennyolc pontjukkal így is csak a 15. helyen állnak a tizenhat csapatos bajnokságban, de az előttük álló Tököl és Nagykőrös előnye csak négy pont (a kiesők számát viszont befolyásolja, hogy hány együttes esik ki az NB III-ból).

Pest megyei I. osztály, 23. forduló
Százhalombattai LK–Taksony SE 3–0 (1–0)
Gsz.: Somogyi T. (18.), Késmárki (71.), Herczeg Simon (92.)

Ez már tényleg szappanopera… A Pest megyei másodosztály déli csoportjának első két helyezettje, a Törökbálinti TC és a Fémalk-Dunavarsányi TE elképesztő dolgokat művel egymással… A TTC-től a Bugyi SE elleni hazai vereség után menesztették a vezetőedzőt, Lipők Andrást, ezt követően pedig a törökbálintiak győzelmükkel – és a Dunavarsány döntetlenjével – visszaálltak a tabella élére, ám a 23. körben a már Vörös Dávid vezette csapat hazai pályán óriási meglepetésre 2–0-s vereséget szenvedett a tabellán nyolcadik Alsónémedi SE-től. A vendégek az 57. és 60. percben vették be a hazai kaput, s arattak bavúrgyőzelmet.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 23. forduló
Törökbálinti TC–Alsónémedi SE 0–2 (0–0)
Gsz.: Szalai József (57.), Sándor Balázs (60.)

Ötből kettő. A Pest megyei harmadosztály délnyugati csoportjának 20. fordulójában a térség öt együttese közül csak kettő játszott. Az már a forduló előtt tudható volt, hogy az Érdi VSE II szabadnapos, míg az éllovas Diósdi TC május 23-án játssza le a Délegyháza KSE elleni mérkőzését, ám a Dunafüred-Százhalombatta a Dunaharaszti MTK II elleni meccse elmaradt, így csak a Tárnok KSK, illetve a Sóskút SKE lépett pályára.

A tárnokiak rangadót játszottak, hiszen a tabellán negyedik helyen álló együttes a harmadik Kiskunlacháza SE otthonába látogatott. A hazaiak a 44. percben Tóth Ferenc góljával szerezték meg a vezetést, majd a folytatásban Kampó Dániel állította be a 2–0-s hazai győzelmet.

Fordulatból nem volt hiány… A Sóskút SKE a Szigetszentmárton KSE vendégeként volt érdekelt. A vendégek Kovács Ferenc góljával a második percben előnybe kerültek, de ez nem tartott sokáig, hiszen a harmadikban Märtz Balázs egyenlített, aztán Borbély Zoltán a 14. percben már a vezetést is megszerezte a házigazdának. A folytatásban Szabó Ferenc egyenlített a Sóskútnak. A hajrá előtt viszont ismét vezetett a Szigetszentmárton, amely viszont Kovács Ferenc második góljával csak egy pontnak örülhetett.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 20. forduló
Kiskunlacháza SE–Tárnok KSK
Gsz.: Tóth Ferenc (44.), Kampó (67.)

Szigetszentmárton KSE–Sóskút SKE 3–3 (2–1)
Gsz.: Märtz (3.), Borbély (14.), Kőrösi (75.), ill. Kovács Ferenc (2., 84.), Szabó Ferenc (53.)

Dunaharaszti MTK II–Dunafüred-Százhalombatta ELMARADT
Az Érdi VSE II szabadnapos, a Diósdi TC huszadik fordulóbeli mérkőzését május 23-án rendezik a Délegyháza KSE ellen.

Vendég sikerek. A Pest megyei női ¾ pályás bajnokság Nyugati csoportjában a Tárnok KSK idegenben ütötte ki 4–0-ra a Szigetszentmiklósi TK-t, míg a Törökbálinti LASE hazai környezetben kapott ki 3–0-ra a listavezető Vác-Deákvár SE ellen.

Pest megyei női ¾ pályás bajnokság, Nyugati csoport, 13. forduló
Szigetszentmiklósi TK–Tárnok KSK 0–4 (0–2)
Gsz.: Pap L. (8., 51.), Zahár (15. – öngól), Zsikla (53.)

Törökbálinti LASE–Vác-Deákvár SE 0–3 (0–)
Gsz.: Merész (55.), Lajkó (71.), Huber (82.)
Az Érdi VSE Gödi SE elleni találkozóját május 19-én rendezik a 13. fordulóból.

Címkék