Mi várható az utakon?

A húsvéti hosszú hétvégén jellemzően több, a közúti közlekedést befolyásoló körülménnyel találkozhatnak azok, akik elutaznak az ünnepre. Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának húsvéti közlekedési prognózisa.
Hasonló tartalmaink:

Az M1-es autópályán  április 30-ig a 156+400-158+550 km-szelvényben,  a jobb pályatesten mindkét sáv elhúzásos terelés, belső sávszűkítéssel (2,75m) leállósáv zárása, komplex ellenőrző állomás építése miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/h sebességkorlátozás mellett.

Szintén április 30-ig a 159+900-159+160 km-szelvényben, a bal pályatesten leállósáv zárása, csomóponti ágak sávszűkítése, komplex ellenőrző állomás építése miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), leállósáv zárás 80 km/h, csomóponti ágak (le-felhajtó) 60 km/h sebességkorlátozás mellett.

Április 30-ig a 160+950-159+000 km-szelvényben, a bal pályatesten mindkét sáv elhúzásos terelés, belső sávszűkítéssel (2,75m) leállósáv zárása, komplex ellenőrző állomás építése miatt, kiépített fix tereléssel (éjszaka is), 80 km/h sebességkorlátozás mellett.

Az M3-as autópályán Budapest felé a 13+900 km-szelvénynél várhatóan május 20-ig az önkormányzati  Sikátorpusztai úton az autópálya feletti hidat javítják, mert az egy baleset során megrongálódott. A munkavégzés ideje alatt az autópályán Budapesttől nem messze az M0-s autóúti csomópont és Mogyoród között forgalomterelésre és esetleges torlódásokra kell számítani. A helyreállítási munkák ideje alatt az M3-as autópályán a 13-as és a 15-ös kilométer szelvények között a Budapest irányába tartó forgalom egy részét a Nyíregyháza felé vezető pályaoldal belső sávjára terelik át, a Nyíregyháza felé tartók – sávelhúzásos terelésben – a külső és a leálló sávot használhatják. A forgalom fenntartása mellett biztonságosan nem végezhető munkafolyamatok alatt – csúcsforgalmon kívüli időszakban – a Budapest felé vezető pályaoldalt lezárják, akkor  Budapest felé csak a szembejövők belső sávján lehet haladni. Nyíregyháza felé a két forgalmi sáv – a leálló és a külső – használható. A határidő 2017. május 20. A forgalomtereléssel érintett szakaszon 60 és 80 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben.

M35: április 10-től  április14-ig a 0+000-5+000 km-szelvényben a jobb-bal pályatesten előző és haladó sáv zárása váltakozva, hídmosás miatt, mobil tereléssel, 80 km/h sebességkorlátozás mellett.

Április 10-től április 14-ig a 24+160-43+505 km szelvényben a jobb-bal pályatesten előző sáv zárása, belső elválasztó sáv szalagkorlát mosás miatt, mobil tereléssel, 80 km/h sebességkorlátozás mellett.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának információi szerint a többi gyorsforgalmi úton hétvégi munkálatokat nem terveztek.  Az esetleges balesetek helyszínén a helyszínelés és a mentési munkálatok idején forgalomkorlátozásra, terelésekre, útlezárásra is számítani kell.

A „Kamionstop” április 13. (csütörtök) 22 órától április 14. (péntek) 22 óráig, majd április 15. (szombat) 22 órától április 17. (hétfő) 22 óráig tart.

A határátkelőhelyeken a reggeli és késő délutáni, illetve a kora esti órákban, valamint a hétvégén napközben is lehet számolni a korábban tapasztaltakhoz képest jóval nagyobb várakozási idővel. A húsvéti ünnepek miatt pénteken és szombaton délelőtt elsősorban kilépő irányban, míg hétfőn reggeltől kedd estig a belépő irányban kell jelentősebb várakozásra készülni.

További részletek itt találhatók.

 

 

Címkék