Csuka Zoltán-verseket szavaltak a költészet napján

Csuka Zoltán költő, műfordító, irodalomszervező verseivel ünnepelték a magyar költészet napját a Szociális Gondozó Központ keddi rendezvényén. Nyolc iskola diákjai mondtak el egy-egy költeményt a Parkvárosi Közösségi Házban tartott ünnepségen.

Hasonló tartalmaink:

A Szociális Gondozó Központ ötödik alkalommal tartotta meg költészet napi ünnepségét. Minden évben más-más téma van a rendezvény középpontjában: idén Csuka Zoltán költészetére fókuszáltak – tudtuk meg Kiss Sándor szociálpedagógustól.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Csuka Zoltán ötven esztendeig élt Érden. Versei mellett igen jelentős a műfordítói munkássága is: száznál is több kötetet ültetett át magyarra délszláv nyelvekből.  Mégis, kevesen olvassák, kevesen ismerik: zömmel csak azok, akik az életművét kutatják. A Szociális Gondozó Központ rendezvénye segítségével művei most eljutottak a diáksághoz is. A szavalók egyébként megismerkedhettek Büki Attila szintén Érden élő író alkotásaival is, ugyanis minden szereplő ajándékba kapott egy-egy kötetet.

Mint Kiss Sándor hangsúlyozta: a versek népszerűsítése mellett szerettek volna szereplési lehetőséget biztosítani a diákoknak. És nem csupán szavalat formájában: a Kőrösi Furulya Együttes zenével, a Kós iskola rajzszakköre pedig képekkel járult hozzá az ünnepséghez.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A Szociális Gondozó Központ minden hónapban kiállítást rendez tehetséges gyerekek és felnőttek alkotásaiból. Április 11-én a Kós iskola rajzszakköröseinek munkáit mutatták be. A képek április 25-éig láthatók, a a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat parkvárosi irodájának nyitvatartási ideje alatt.

(Csuka Zoltánról és életművéről többet itt tudhat meg.)

Címkék