Megújul az artézi kút Ófaluban

Ismét egy látványosabb szakaszához érkezett az ófalusi artézi kút felújítása. A szakemberek a közelmúltban kezdték meg az érdiek számára jól ismert, kék színű vízkivételi hely lebontását, így a lakosság hamarosan egy teljesen megújult környezetben juthat hozzá a sokak által gyógyhatásúnak vélt vízhez.

Hasonló tartalmaink:

Egy új kút fúrásával még tavaly ősszel kezdődött az építkezés az egykori termálfürdő melletti utcában, amit a kevésbé látványos munkafolyamatok mellett, – a víz elvezetésével járó – útfelbontás követett. Majd nagyjából egy hete a régi vízkivételi hely rekonstrukciójához is hozzáláttak a szakemberek.

Ahogy Antunovits Antal önkormányzati képviselő, úgy immár néhány hete bárki más is megkóstolhatta az újonnan fúrt kút vizét. A régi, kékre festett vízkivételi helytől alig néhány méternyire kialakított forrás azonban csak ideiglenes megoldás, hiszen a beruházás egyik legfőbb célja éppen az volt, hogy az igencsak rossz állapotú régi kút is új külsőt kapjon.

A képviselő hozzátette, a pletykák ellenére a megújult artézi kút vize ezután is mindenki számára ingyenes lesz. Miként azt is elárulta, hogy az összesen 78 millió forintos fejlesztés várhatóan a hónap végére készül el.

 

Címkék