Rosszul sikerült

Az országos bajnokságban szereplő labdarúgócsapatok közül csak az Érdi VSE szerzett pontot hétvégén, az eredetileg megrendezett húsz meccsből három elmaradt, így nem volt kifejezetten jó hétvégéje a térség együtteseinek…

Hasonló tartalmaink:

Az első tavaszi vereség… Először kapott ki a Merkantil Bank Liga NB II 2017-es tavaszi idényében a Budaörs. Bognár György együttese a tabellán negyedik Vác FC otthonában lépett pályára. A dunakanyariak a negyvenedik percben büntetőhöz jutottak, melyet Balajti Ádám lőtt a vendég kapuba, a fordulás után pedig Niedermüller Ákos az ötvenedikben növelte az előnyt, amikor a jobb felsőbe bombázott. A hajrában a budaörsiek Horváth Roland góljával még szépítettek, de egyenlítésre már nem jutott idejük, így Bognár György első vereségét szenvedte el tétmeccsen a Budaörs kispadján.

A találkozó érdekessége, hogy a váciaktól Zsolnai Richárd, a budaörsiektől Sajbán Máté és Sajbán Miklós korábban az Érdi VSE korosztályos csapatait erősítették éveken keresztül.

Merkantil Bank Liga NB II, 26. forduló
Vác FC–Budaörs 2–1 (1–0)
Gólszerzők: Balajti (40.), Niedermüller (50.), ill. Horváth Roland (85.)

Mint részletesen beszámoltunk róla, az Érdi VSE hazai környezetben hátrányból fordított, ám végül be kellett érnie egy döntetlennel a Csepel FC ellen, miután a fővárosi csapat a 93. percben Szabó Ádám huszonöt méteres lövésével egyenlített.

Az NB III Nyugati csoportjának másik térségi érdekeltségű mérkőzésén a Diósd megint nem tudott gólt lőni. Nahóczky Attila csapata legutóbbi tizenegy meccsén nem lőtt gólt, a Hévíz ellen öngóllal nyertek 1–0-ra. A Videoton FC II elleni hétvégi mérkőzésen sem tört meg az október 29. óta tartó szériája a Diósdnak, amely ezúttal 3–0-ra kapott ki Székesfehérváron.

NB III, Nyugati csoport, 23. forduló
Érdi VSE–Csepel FC 2–2 (0–1)
Gsz.: Koós (55.), Melczer (85. – tizenegyesből), ill. Tóth Csaba (33.), Szabó Ádám (93.)

Videoton FC II–Diósd 3–0 (2–0)
Gsz.: Pápai (29.), Bévárdi (43.), Hadzic (67.)

Szinte biztosan kieső a Százhalombattai LK. A Pest megyei első osztály 19. fordulójában az előző fordulóban az utolsó helyről egyet előrelépő Pilisszentiván SE vendége volt az SZLK, amely épp a pilisiek győzelmével csúszott vissza az utolsó helyre. A szeptember 4. óta nyeretlen SZLK Lázár Szabolcs góljával 1–0-ra kikapott, így hátránya három pont az utolsó helyen, de a Pilisszentiván egy meccsel kevesebbet játszott. A hátralévő tizenegy körben nagy pálfordulásnak kellene következnie, hogy az SZLK bent maradjon a megyei élvonalban…

Pest megyei I. osztály, 19. forduló
Pilisszentiván SE–Százhalombattai LK 1–0 (0–0)
Gsz.: Lázár Sz. (64.)

Ellenben az SZLK-t könnyen pótolhatja jövőre egy másik térségi csapat, hiszen a Törökbálinti TC a Pest megyei másodosztály déli csoportjában sima, 3–1-es győzelmet aratott a Dömsödi SE ellen, így a TTC őrzi kétpontos előnyét a FÉMALK-Dunavarsány előtt a tabella élén.

Pest megyei II. osztály, Déli csoport, 19. forduló
Törökbálinti TC–Dömsödi SE 3–1 (2–0)
Gsz.: Vattamány (11.), Obreczán (33., 74.), Pothorszki (49. – öngól)

Épp a FÉMALK-Dunavarsány Táborfalva KSE elleni 7–0-s győzelme miatt nem tudták megrendezni a Dunavarsányi TE II–Tárnok KSK mérkőzést, hiszen mindkét meccs vasárnap 15 órakor kezdődött volna. Ellenben a harmadosztály délnyugati csoportjában így is két nagy rangadót rendeztek. A télen megerősödött Sóskút SKE tavasszal egy döntetlen mellett második győzelmét jegyezte, miután hazai pályán Pénzes Balázs duplájával verte a Dunafüred-Százhalombattát, amely azonos pontszámmal utolsó helyen áll a legalsóbb osztályban.

Az Érdi VSE második csapata az éllovas Diósdi TC vendége volt. Az érdiek első csapatából a kapus Nagy Endre pótolta Bancsi Tibort, ám a rangadót végül a hazaiak nyerték 1–0-ra, miután a hatvanadik percben Sárkány György volt eredményes.

Pest megyei III. osztály, Délnyugati csoport, 16. forduló
Sóskút SKE–Dunafüred-Százhalombatta 2–0 (1–0)
Gsz.: Pénzes B. (4., 64.)

Diósdi TC–Érdi VSE II 1–0 (0–0)
Gsz.: Sárkány (60.)

Dunavarsányi TE II–Tárnok KSK – ELMARADT!

Az utánpótlás-bajnokságokban az U19-eseknél a Diósd Martonvásáron nyert, az Érdi VSE hazai pályán, a Százhalombattai VUK SE idegenben szenvedett vereséget. Az U17-es bajnokságban is nyert a Diósd, az érdiek szoros meccsen maradtak alul, míg a százhalombattaiak itt is kikaptak.

Az U15-ös korosztálynál a Diósd hazai pályán szenvedett huszonkét gólos vereséget, az érdiek 2–0-ra nyerek Csákváron, míg a Törökbálint–Budaörs mérkőzés elmaradt. Az U14-eseknél viszont már nem sikerült a bravúr az Érdi VSE-nek, a törökbálintiak meccsét pedig elhalasztották.

U19, NB III, Középnyugati csoport, 17. forduló
Martonvásár Mustang–Diósd 0–6 (0–2)
Főnix Gold FC–Százhalombattai VUK SE 3–1 (2–0)
Érdi VSE–Budai FC-Tabáni Spartacus 0–15 (0–5)

U17, NB III, Középnyugati csoport, 17. forduló
Martonvásár Mustang–Diósd 0–6 (0–6)
Főnix Gold FC–Százhalombattai VUK SE 4–0 (3–0)
Érdi VSE–Budai FC-Tabáni Spartacus 1–2 (0–20)

U15, NB II, Középnyugati csoport, 19. forduló
Diósd–Főnix Gold FC 0–22 (0–11)
Csákvári TK–Érdi VSE 0–2 (0–1)
Törökbálint–Budaörs ELMARADT!

U14, NB II, Középnyugati csoport, 19. forduló
Diósd–Főnix Gold FC 1–4 (1–0)
Csákvári TK–Érdi VSE 7–1 (3–0)
Törökbálint–Budaörs – ELHALASZTVA!

 

Címkék