Hét kategória, hét érem…

Egészen lenyűgöző mérleget tudhat magáénak az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Sportegyesület fiatal sportolója, Mák Attila, aki a Törökbálinton rendezett IV. Wushu Open Hungary viadalon hét kategóriában indult és hét érmet szerzett.

Hasonló tartalmaink:

A nyílt versenyen hat ország (Magyarország, Fehéroroszország, Románia, Csehország, Ausztria, Szlovákia) kétszázhetven versenyzője képviselte magát negyven egyesületből. Az érdiek tizenkét versenyzővel vettek részt, s négy arany-, nyolc ezüst- és kilenc bronzérmet szereztek.

Az idei alkalommal már negyedszer Törökbálinton rendezett Wushu Opent ezúttal a Törökbálinti Sportegyesület az Érdi Shaolin Wushu és Sportakrobatikai Sportegyesülettel közösen tartotta.

„Minden külföldi klub visszajelzése pozitív volt. Semmi reklamáció nem volt, szóval nagyon jó volt szerintük is. – mondta az érdi klub elnöke, Balogh Péter, aki csapata teljesítményével kapcsolatban hozzátette – Nem csak Mák Attila gyűjtögetett szépen, volt rengeteg negyedik, ötödik helyünk, ami ebben a mezőnyben nagyon jónak számít, mert volt olyan versenyzőnk, aki négy kategóriából négy negyedik helyet gyűjtött be, ő tavaly négy aranyat szerzett, szóval most nagyon erős volt a mezőny.” – fogalmazott, hozzátéve, hogy a jövőre nézve a mostani eredmények bizakodásra adnak okot, pláne úgy, hogy négy kezdő versenyző is érmet szerzett.

Az érdiektől a már említett Mák Attila egy arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel zárta a viadalt, Broszman Bertalan nyakába kétszer akasztottak aranyérmet, Srágli Lili pedig egy első és egy második hellyel zárt. Pozsgay Luca kétszer lett ezüstérmes, Broszman Benedek és Balis Attila pedig kétszer-kétszer bronzérmes. Varga Zsombor kétszer állt dobogóra, egyszer a második, egyszer a harmadik fokára, valamint Bechágh Boglárka és Magyari László nevéhez egy-egy harmadik hely fűződik.

A IV. Wushu Opent a törökbálinti önkormányzat is támogatta, az eseményen a város polgármestere, Elek Sándor mellett a két alpolgármester, Géczy Krisztián és Földvári László is részt vett, de a birkózó olimpikon Toma Mihály és sportlövő olimpiai bajnokunk, Igaly Diána is megtisztelte az eseményt.

Címkék