Mit jelent számodra a szabadság?

Idén minden korábbinál többen jelentkeztek a Szepes Gyula Művelődési Központ immár hagyományos rajzpályázatára, amit évről-évre az 1848-49-es forradalom és szabadságharc apropóján hirdetnek meg. A legjobb műveket április 5-ig bárki megtekintheti a Művelődési Központ kiállítótermében.

Hasonló tartalmaink:

A zsűrinek több, mint háromszáz alkotás közül kellett kiválasztania azt 141 rajzot, amelyek végül a falakra kerültek az idei pályázat péntek délutáni, díjátadóval egybekötött megnyitójára.

Mint elhangzott, mióta nem csak a helyi iskolások körében hirdetik meg a versenyt, azóta nem csak az indulók száma, hanem a színvonal is megemelkedett. Ráadásul ebben az évben már nem csak az ország különböző pontjairól, hanem külföldről is érkeztek pályamunkák.

Az eredményhirdetésnél díjakat adott át az Ifjúsági Önkormányzat diákpolgármestere, Urbán Jonatán is.

A pályázati kiírás szerint a diákok lerajzolhatták a forradalom és szabadságharc konkrét történelmi eseményeit illetve alakjait, de akár elvontabb módon is hozzáláthattak a munkának. Például úgy, hogy megfogalmazzák mit jelent számukra a szabadság.

Az idei rajpályázatára beküldött művek legjobbjaiból nyílt tárlat április 5-ig várja az érdeklődőket a Művelődési Központban.

Címkék